icon clock11.04.2022
icon eye42
НОВИНИ

15 юних жителів Пулинщини поїхали на навчання до Польщі

У Пулинському громадському центрі більше 10 років успішно функціонує Школа Лідерства, яка об’єднує усвідомлених підлітків Пулинщини у бажанні саморозвиватись та змінювати світ на краще. Під час занять юні ентузіасти отримують необхідні соціальні та лідерські навички, які застосовують на практиці у волонтерстві.

Зазвичай, весна у Школі Лідерства – це час втілення екологічних проєктів, активної підготовки до Лавандового Фестивалю та дитячих літніх таборів. Але нині, в умовах війни, учасники програми вимушені були змінити свої плани. Про це нашому журналісту розповіла менеджерка соціальної сфери БО «МБФ «Місії самарян в Україні» Яна Лозінська.

– Війна не змогла зупинити наших лідерів, а навпаки, викликала у них ще більший порив до нових знань, які допоможуть Україні вистояти, – розповідає Яна Лозінська. – З 24 лютого зустрічі з підлітками проходили в онлайн форматі. Згодом діти мали можливість збиратись групою підтримки у Пулинському громадському центрі.

2 квітня команда з 15 підлітків вирушила у поїздку до міста Кросно у Польщі. Там Міжнародний Благодійний Фонд «Місії самарян в Україні» організував для них табірну програму, яка розрахована на місяць.

Пріоритетом програми є психологічне відновлення підлітків після життя у страху під звуками сирен та вибухів. До занять з Пулинськими підлітками долучаються й інші діти-біженці з різних куточків України, які перебувають у Кросно.

Цей час у тихому безпечному місці дасть дітям можливість продовжити отримувати необхідні соціальні та лідерські навички, вивчати англійську та польську мови, займатися спортом і творчістю, а також переймати досвід Польщі, який допоможе відбудовувати Батьківщину.

Гостинність поляків та їх щедра, щира підтримка відгукується у серці кожного учасника програми бажанням передавати цей бумеранг добра іншим. Тому підлітки беруть участь у польських волонтерських проєктах.

Віримо, що зовсім скоро наші лідери продовжуватимуть свою волонтерську діяльність під мирним небом вільної України!

You cannot copy content of this page