Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock02.09.2022
icon eye428
ЛЮДИ НОВИНИ

123 першачки поповнили шкільну родину Пулинської громади

Першовересень – завжди хвилюючий і довгоочікуваний. Все ж, День знань-2022 відрізняється від попередніх, адже діти навчатимуться в умовах протистояння українців повномасштабному вторгненню ворога. Це позначилося на формі, у якій здобуватимуть освіту учні. Два ліцеї Пулинської громади поки не приступили до очного навчання, тому розпочали навчальний процес дистанційно. Інші ліцеї та гімназії вітали учнів з початком навчального року офлайн.

До першого класу у Пулинській громаді пішло 123 учні. Найбільше першачків прибуло до Пулинського ліцею – 46. Цей заклад також прийняв 6 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб (всього по громаді – 12).

Наша журналістка завітала на святкову лінійку до пулинського закладу освіти і побачила в очах першокласників вогники цікавості, а в погляді випускників – жагу до навчання та спілкування. Маленьких школяриків традиційно супроводжували найстарші учні ліцею, а також їх перші вчительки Валентина Культачева та Наталія Тесля.

Щиро, по-батьківськи, до випускників, першокласників та їх батьків звернулася директорка ліцею Зоя Лисюк. Вона побажала усім мирного, цікавого і позитивного навчального року. Також очільниця закладу зазначила, що цьогоріч 39 одинадцятикласників вперше стануть випускниками не школи, а Пулинського ліцею Житомирського району.

Також учасників освітнього процесу зі сцени вітали селищний голова Олександр Гаврилюк та начальниця відділу освіти Наталія Опанащук.

– 1 вересня цьогоріч по-особливому хвилююче, бо розпочинаємо його у час, коли країна протистоїть лютому ворогу і дає гідну відсіч, боронячи нашу землю, майбутнє наших дітей. Нехай цей навчальний рік почнеться вдало і пройде успішно, а кожен новий день буде маленьким кроком до Перемоги, – побажав учням, вчителям та батькам очільник громади.

Наталія Опанащук подякувала усім, завдяки кому це свято стало можливим – відважним захисникам, керівництву громади, освітянам та батькам здобувачів освіти. Всі ці люди приклали багато зусиль, щоб зробити навчальний процес більш безпечним.

На урочистій лінійці хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто за Україну віддав найдорожче – своє життя.

Першокласники відчули себе справжніми зірками свята: вони розповідали віршики, дефілювали з випускниками, приймали музичні вітання, настанови та багато-багато побажань мирного, благополучного та радісного шкільного життя.

Після урочистої лінійки усі учні попрямували на свій перший урок. Для 5-11 класів проводилися заняття на тему: «Ми – українці: честь і слава незламним!». Учні 8-В класу написали листи вдячності воїнам ЗСУ, Територіальної оборони, педагогам ліцею, волонтерам за подаровану школярам можливість знову сісти за парти рідного навчального закладу та здобувати освіту!

 

You cannot copy content of this page