Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock09.11.2021
icon eye57
ДОЗВІЛЛЯ ЛЮДИ

Івановицькі артистки не уявляють свого життя без творчості

9 листопада – Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народного мистецтва. У цей день вшановують працю людей, життєве покликання яких – творити красу, оберігати духовні цінності, що дісталися нам у спадок від минулих поколінь. З цим успішно справляються учасники колективів Івановицького Будинку культури. Його очільниця Тетяна Кравчук напередодні професійного свята розповіла нашому журналісту про творчі будні артистів.

– В Івановицькому Будинку культури працюю з 1994 року, – мовить пані Тетяна. – У цьому селі народилася, виросла й живу нині. Майже тридцять літ свого життя присвятила творчості. За цей час багато чого змінилося, але не згасло у серці бажання дарувати людям радість, що б не відбувалося. Наш заклад має славні традиції та завжди є центром відпочинку. До нас на концерти та дискотеку приходять не лише місцеві жителі, а приїздять і мешканці навколишніх населених пунктів.

Традиційно на свята у селі відбуваються яскраві і насичені концерти. До них ретельно готуються артисти, вивчаючи нові пісні та вигадуючи гумористичні і драматичні сценки.

– Коли у селі діяв колгосп, то сходилися на репетиції після роботи пізно увечері та готували виступи до четвертої години ранку! – пригадує Тетяна Михайлівна. – Раніше співали тільки під супровід баяну. З 2005 року склалася плідна співпраця з директором клубу з с. Окілок Сергієм Якубенком, який має сучасну апаратуру. Без його участі не відбувається жоден концерт.

Нині в закладі культури функціонує два колективи. Перший з них вокальний – «Вербиченька», який складається з шести учасниць: Ольги Черниш, Наталії Сергієнко, Зінаїди Бобрик, Галини Супрунчук, Марії Черевко та Лідії Стацюк.

– Також є драматичний гурт, до якого, крім мене, ще входить Ірина Бондарчук і Людмила Якубенко, – говорить далі пані Тетяна. – До святкових заходів долучаються наші талановиті сольні виконавиці: Наталія Степанчук, Лада Опанащук та Ірина Черниш. Разом із Сергієм Якубенком об’їздили третину Черняхівщини, виступаючи у тамтешніх закладах культури. Виступали у селах Некраші, Троковичі, Вишпіль, Видибори, Зороків, Новопіль, Колонія, Окілок. Влітку демонстрували таланти на Дні громади в Оліївці. Також гастролюємо на території Пулинщини. Нещодавно були в Сколобові та Старій Олександрівці.

Пандемія значно вплинула на розвиток творчості Івановицького Будинку культури. Під час жорстких карантинних обмежень тривалий час артисти не збиралися. Коли відбулося послаблення, відновили репетиції, виступи знімали на смартфони та викладали у соцмережах.

– Ми не можемо жити без виступів. Одна з найдосвідченіших артисток Галина Олексіївна Супрунчук на сцені з 10-річного віку, – каже Тетяна Кравчук. – За стільки років разом стали наче одна велика творча родина. Нам завжди допомагає місцева влада. Свого часу мали значну підтримку від сільських голів – Петра Сака, Вячеслава Пишнюка. Нині ми не обділені увагою очільниці старостату Людмили Черниш та місцевих аграрних підприємств. Хочу від імені артистів подякувати усім, хто нас підтримує. А ще – привітати колег із професійним святом і побажати кожному натхнення, творчих злетів, миру, здоров’я, благополуччя та злагоди у родинах.

 

You cannot copy content of this page