Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock09.11.2021
icon eye41
ЛЮДИ

Як радіодиктант писали у Вацлавпільській гімназії

9 листопада відзначається День української писемності та мови. Всі, хто мав бажання, отримав змогу написати Радіодиктант національної єдності, який розпочався о 10:30 на таких платформах, як Українське радіо та Радіо Культура, на ютуб-каналі та фейсбук-сторінках Суспільного мовлення та по телебаченню – UA: ПЕРШИЙ та регіональних філіях. Текст диктанту читав український письменник Юрій Андрухович.

Ми побували під час написання радіодиктанту у Вацлавпільській гімназії, с. Ясна Поляна. Серед присутніх були учні 7-го класу та педагоги: Валентина Іванівна Мельник, Оксана Юріївна Давидюк та Олександр Володимирович Стасевич.

Діти розповіли, що диктант був не важким, тому що вони не вперше пишуть диктанти. Проте потрібно було бути дуже уважним, щоб чітко почути текст та не зробити помилок.

Про свої враження розповіла вчителька музичного мистецтва Оксана Юріївна Давидюк.

– Оксано Юріївно, розкажіть, чи вперше Ви пишете радіодиктант і чи був він для Вас важким?

– Так, радіодиктант я пишу вперше. Він був не надто важкий, проте єдиним мінусом можна назвати те, що письменник Юрій Андрухович занадто швидко читав текст, важко було зорієнтуватись та встигнути написати, не пропустивши ані слова.

– Чи маєте бажання в майбутньому знову писати радіодиктант?

– Так, звичайно. Мені було цікаво писати його сьогодні, тому наступного разу я неодмінно буду брати участь у написанні.

Підготувала Ліля Чижевська

You cannot copy content of this page