Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock04.11.2021
icon eye29
НОВИНИ

Як перевіряли роботу пулинського ринку

Кожного четверга у Пулинах – традиційний базарний день. Але 4 листопада ринок вперше працював за новими правилами, що діють у «червоній» зоні. Щоб перевірити чи відповідає робота ДП «Кооперативний ринок» усім протиепідемічним вимогам, відбулося позапланове обстеження.

До складу групи перевіряючих увійшли головні спеціалісти Пулинського управління держпродспоживслужби Роман Кравченко та Олег Романюк, працівники поліції – начальник СПД Роман Бенедюк, дільничні офіцери Максим Полюшкевич та Наталія Григорчук, засоби масової інформації представляла наша кореспондентка. Перевірка здійснювалася із застосуванням камери відеофіксації. Роман Кравченко ознайомив учасників із необхідними правилами та зачитав направлення на обстеження об’єкта торгівлі.

Під час обстеження пулинського ринку особлива увага зверталася на реалізаторів промислової групи товарів, котрі можуть працювати за умови дотримання певних умов. Варто зауважити, що торгівельних палаток було значно менше, ніж минулого четверга. Право на торгівлю під час червоного рівня епідемічної безпеки підприємці мають за умови наявності «зелених» COVID-сертифікатів або довідки від сімейного лікаря, що людина перехворіла на коронавірус (дійсна 180 діб), чи довідки про медичний відвід від вакцинації.

Підприємці з Житомира, Черняхова, Хорошева, Новоград-Волинського та Пулин відразу пред’являли документи про щеплення двома дозами вакцини, як у паперовому, так і в електронному вигляді. Лише один із пулинських продавців промислової групи товарів висловив незадоволення і не бажав показати свій сертифікат. Але після детального роз’яснення працівниками держпродспоживслужби правил торгівлі і пред’явлення своїх сертифікатів, чоловік все ж надав документ про вакцинацію.

Окрім продавців група перевіряла також роботу ДП «Кооперативний ринок», зокрема ведення журналу температурного скринінгу працівників, справність безконтактного термометра, висвітлення інформації про роботу ринку на стендах, наявність санітарних засобів для обробки рук при вході до павільйону.

Перевірка показала, що ринок у Пулинах працює з дотриманням обмежень «червоної» зони. У підсумку Роман Кравченко зазначив: «Ми засвідчуємо, що продавці свідомо поставилися до обмежень та мають COVID-сертифікати. Адміністрація ринку проводить належну роз’яснювальну роботу, масового скупчення людей не зафіксовано. Ми майже не зустріли відвідувачів без масок. Люди стали більш відповідальні, дбають про своє здоров’я і не наражають на небезпеку інших».

You cannot copy content of this page