Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock07.06.2022
icon eye44
НОВИНИ

Як зберегти життя під час війни: служба пробації у Пулинах долучилася до проєкту «Допомога.info»

Нещодавно у рамках співпраці ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» та військової установи у Пулинах розпочали освітній інформаційний проєкт «Допомога.info». У понеділок, 6 червня, заняття як правильно надавати домедичну допомогу відбулося у Житомирському районному секторі №8 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області (смт Пулини).

Для засуджених з умовним терміном покарання старший бойовий медик Олександр Тімошик розповідав правила зупинки критичної кровотечі.

– Крововтрата – одна з головних причин смерті під час війни. Тому вміння зупинити кровотечу може врятувати життя, – зазначив Олександр Тімошик. – Допомога постраждалому у перших 5 хвилин є найбільш важливою, а зазвичай біля людей, котрі потребують допомоги, опиняються ті, у кого немає медичної освіти, і шанси врятувати постраждалого зменшуються. Наші навчання є дуже важливими, адже коли людина опиниться у такій ситуації, тому аби не розгубитися і допомогти потерпілому, вона повинна мати відпрацьований алгоритм дій.

Медик розповів, як поводитися із різного роду травмами і наголосив, що першочергове завдання того, хто надає невідкладну допомогу – це припинення кровотечі та дезінфекція поранення. Присутні дізналися, які види кровотеч найнебезпечніші і як діяти при кожній з них. Медичний працівник наголосив, що за екстрених ситуацій потрібно використовувати усі підручні засоби та діяти швидко та впевнено.

– І пам’ятайте, перш ніж надати допомогу потерпілому, потрібно подбати про власну безпеку, – зауважила очільниця Житомирського районного сектору №8 філії Центру пробації у Житомирській області Тетяна Горбатюк. – Утримайтеся від надання допомоги, якщо це загрожує вашому життю та здоров’ю.

You cannot copy content of this page