Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock04.06.2020
icon eye44
НОВИНИ

Четвертого червня запрацював ринок у Пулинах

Щочетверга жителі району з’їжджаються на базар, який за десятки років став культовим місцем у Пулинах. Саме тут люди можуть дешевше скупитися та зустріти знайомих і рідних, яких не бачили багато часу.

Через карантин ринок не працював майже три місяці. І от четвертого червня базар знову відновив роботу. Подробиці – у матеріалі нашого журналіста.

Олена Свіжевська і Зоя Котюк щасливі, що запрацював базар

Ранок 4 червня видався сонячним і теплим. Поблизу території ринку – масове скупчення людей і машин, що є ознакою жвавої торгівлі. На тротуарі стоять дві жінки з великою кількістю пакетів і сумок.

– Ми вже скупилися! – радісно каже жителька села Веснянка Олена Свіжевська. – Приїхали автобусом. Накупляли цукру, олії, різні крупи. Я витратила на ринку 300 гривень.

– Я теж багато чого купила, – мовить Зоя Котюк із Кошелівки. – У нашому селі ціни в магазинах на порядок вищі, ніж на базарі. Тому з нетерпінням чекали його відкриття. Сьогодні придбала продуктів і речей на 1000 гривень!

Раїса Вакуленко вимірює температуру покупцям на ринку

При вході на ринок кожній людині вимірюють температуру тіла безконтактним термометром.

– У всіх нормальний градус, – каже Раїса Вакуленко. – В одного водія, який хотів проїхати на територію ринку, термометр показав високу температуру. Його попросили повернутися і не пропустили далі. Через 20 хвилин у цього ж чоловіка температурний скринінг був у нормі. Якщо у когось з покупців буде висока температура, то ми таку людину не пропускаємо, записуємо її ім’я та прізвище, адресу проживання і телефонуємо до лікарні.

– Дуже радий, що нарешті ринок у Пулинах запрацював! – захоплено говорить підприємець із села Слобідка Микола Мороз. – Покупців на базар завітало чимало. Цьому посприяла хороша погода. Є нагода продати свій товар.

Микола Мороз продає свій товар

– На ринку продавці та більшість покупців – у масках, – розповідають головні спеціалісти Пулинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Пулинському районі Олег Романюк і Роман Кравченко. – У павільйонах встановлені захисні екрани. На базарі в двох місцях проводиться температурний контроль. Маємо велике зауваження до людей, які не дотримуються дистанції. Працівникам ринку рекомендуємо при вході до закритих торгових приміщень встановити пропускний режим. Тільки гляньте скільки багато зайшло покупців! Між ними мала б бути відстань хоча б півтора метра, а вони – як кілька у консервній банці.

У павільйоні люди не дотримуються дистанції

Фахівці починають голосно роз’яснювати покупцям правила знаходження у павільйоні під час карантину. Люди поволі трохи розходяться один від одного. Через кілька хвилин – нове скупчення народу.

– Люди втомилися дотримуватися санітарних правил безпеки, порушують їх, мислять по-іншому, вважають, що їх вірус не торкнеться. Це неправильно! – резюмує Олег Романюк. – Поки діє карантин, то треба дбати про своє здоров’я, не бути легковажними, носити маски у громадських місцях.

 

You cannot copy content of this page