Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock04.11.2021
icon eye32
НОВИНИ

«Червона» зона: як працюють заклади Пулин в умовах посиленого карантину

30 жовтня Житомирська область увійшла до «червоної» зони. З цього часу кафе, ресторани, магазини одягу, меблів та інших промислових товарів, заклади освіти і культури Пулин працюють за новими правилами.

Однак Міністерство охорони здоров’я анонсувало, що обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності «зеленого» COVID-сертифікату в усіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів. Доки діє червоний рівень епідемічної небезпеки, заклади освіти працюватимуть у звичному режимі, якщо 100 % працівників щеплені двома дозами вакцини.

Поки учні шкіл Пулинської громади продовжують відпочивати на канікулах, викладачі гуртків та секцій позашкільних закладів проводять заняття для своїх вихованців. Ми дізналися, у яких закладах заняття відбуваються у звичайному режимі, а кому доводиться працювати дистанційно.

Центр дитячої та юнацької творчості працює у звичайному режимі

Директорка Центру дитячої та юнацької творчості Пулинської селищної ради Оксана Василенко нам розповіла:

– 100 % працівників нашого Центру вакциновані, тому ми працюємо у звичайному режимі. При вході робимо гуртківцям термоскринінг та обробляємо руки антисептиком. Заняття у «Зразковому художньому колективі» ансамблі танцю «Колорит» відбуваються згідно з графіком. Поки у школі канікули, керівники решти гуртків проводять зі своїми вихованцями індивідуальні заняття, на яких ведуть підготовку до обласних конкурсів. Коли канікули закінчаться, Центр працюватиме за звичним графіком.

Школа мистецтв проводить заняття дистанційно

Пулинська Школа мистецтв також працює, але поки заняття відбуваються дистанційно. З цього приводу директор закладу Василь Бернацький зазначив: «Усі викладачі школи мистецтв мають необхідні сертифікати про щеплення, але не усі працівники нашого закладу вакциновані. Тож нині викладачі проводять заняття в режимі онлайн».

Особливості роботи бібліотеки

Для постійних відвідувачів бібліотеки Пулинської селищної ради у нас є гарна новина: цей заклад працює за звичним графіком. Працівники бібліотеки обслуговують відвідувачів «на виніс». Взяти або здати літературу можна на столику, що розміщений перед входом до бібліотеки.

Яка ситуація з магазинами

З початком запровадження «червоної» зони деякі магазини змушені були призупинити свою роботу на деякий час. «Я встигла вакцинуватися лише однією дозою вакцини, другу зроблю через тиждень. Поки покупців до магазину не впускаємо, а реалізовуємо товар на замовлення. Дехто з моїх колег взагалі закрив магазин. Через невизначене становище бажаючих щось придбати значно поменшало. У кінці місяця необхідно буде внести орендну плату і сплатити комунальні платежі», розповіла продавчиня одного з магазинів райцентру.

Нагадаємо, що обмеження не стосуються аптек, продуктових крамниць, банків та АЗС. Ці заклади продовжують працювати, дотримуючись усіх санітарних норм.

Громадський транспорт у межах області також працює у звичному режимі: перевозить пасажирів лише на сидячих місцях та у масках.

You cannot copy content of this page