Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня

Хмарочоси, дороги без ям і дешеве пальне: очільник Пулинської громади поділився враженнями від мандрівки у Дубай

Нещодавно Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк літав до Об’єднаних Арабських Еміратів і взяв участь у найпрестижнішій всесвітній виставці. Очільник громади розповів нашому журналісту про свої враження від перебування у країні майбутнього.

 У середині листопада 29 представників органів місцевого самоврядування з різних областей України відвідали виставку Dubai Expo 2020, яка демонструє автентичність культури, національну самобутність, економічний, науковий і технічний потенціал країни-учасниці. З Житомирщини в ОАЕ побували очільники двох громад: Пулинської та Ємільчинської – Олександр Гаврилюк і Сергій Волощук.

– У рамках співпраці Пулинської громади з всеукраїнською організацією органів місцевого самоврядування Асоціації Міст України, Мінцифри, ГО «Центр освітніх реформ «Наші діти»» мені випала чудова нагода доєднатися до участі у всесвітній виставці Dubai Expo 2020, – мовить Олександр Гаврилюк. – Наша делегація органів місцевого самоврядування протягом 5 днів мала можливість взяти участь у запланованих заходах програми, відвідати різні павільйони виставки, ознайомитися з культурно-туристичними сервісами Дубай, налагодити комунікацію з колегами та поділитися досвідом. Після відрядження маю океан фантастичних вражень, адже Дубай – це місто, яке не звикло втрачати час і сміливо демонструє світові наскільки швидко можна змінювати навколишній світ. І мова не лише про найвищі будівлі, фантастичні фонтани та штучні острови.

– Олександре Станіславовичу, що Вас найбільше вразило?

– За усі дні перебування в ОАЕ не побачив на тамтешніх дорогах і вулицях жодної ямки та папірця. Автошляхи – ідеальні, усюди чисто і ніякого сміття. А ще помітив, що мінімум пішоходів – майже усі місцеві жителі пересуваються на авто. Тут дуже багато місць для паркування автомобілів. Виявляється, в Дубаю дешеве пальне. Якщо перевести на наші гроші, то літр коштує 20 гривень. І це при тому, що мінімальна заробітна плата становить 4000 доларів у людей, які не мають освіти, в інших – удвічі більше.

Мандрівка у сучасних реаліях – це подорож, в якій головну роль відіграє безпека, адже у світі другий рік вирує пандемія. Як там дотримуються карантинних обмежень?

– Тут суворий режим контролю за дотриманням правил карантину. Носіння масок у громадських місцях – обов’язкове. За порушення доведеться сплатити штраф у розмірі близько 800 доларів! Тому в Дубаю досить низька захворюваність на коронавірус.

– Чи можна у місті майбутнього скуштувати українські традиційні страви?

– Так, можна, тільки будьте готові заплатити космічні гроші. У ресторані порція червоного борщу коштує 700 гривень!

– Чим ще запам’ятався Вам Дубай?

– Досить складно описати все побачене, а фото і відео з подорожі не передають увесь той масштаб та глобальність. Ви знаєте, український гімн на іншому куточку світу сприймається, наче молитва до Бога. Пробирає до кісток усвідомлення того, що смарт-інновації у сфері цифрової трансформації освіти України відповідають світовим тенденціям сталого розвитку!

Дубай запам’ятався хмарочосами аж до неба, які мають 40-50 поверхів і вище, доброзичливістю обслуговуючого персоналу до туристів і сучасними технологіями. У цьому місті відчув себе юнаком, дивувався та отримував драйвові емоції.

Спробувати щось нове, відвідати незвідане, досі небачене є досить хвилююче, але той енергетичний заряд, креативні ідеї, вогонь в очах і бажання змінити життя на краще, які у результаті отримуєш, – вартує того. Вкотре переконався, що у цьому світі можливо все – варто лише вчасно використати надану можливість, – підсумовує Олександр Гаврилюк. – Така мандрівка змушує поглянути на життя нашої громади дещо під іншим світлом. Нам варто дуже багато працювати. Побачене допомагає зазирнути у майбутнє, змушує до ще більшої віддачі та бажання змінити навколо стільки, скільки можливо, і навіть трохи більше!

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк висловлює вдячність організаторам подорожі за створену атмосферу, європейську підготовку, відданість справі, теплі слова і щирі емоції: «Надзвичайно вражає підхід до організації таких заходів, креативність, відданість національним традиціям, патріотизм, комунікативність, вміння відчувати момент та створювати незабутню атмосферу. Ви даєте шанс нам, керівникам, зробити власну громаду конкурентоспроможною, а Україну поставити поруч з найрозвинутішими країнами світу. Завдяки Вам ми мали можливість відчути свою причетність до творення іміджу нашої країни, поринути у нові технології, ідеї розвитку, стартапи та стратегії цілого світу. А головне – надихаєте на нові думки, перезавантаження, подекуди зміну вектору та певне переродження».

You cannot copy content of this page