Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня

У таборі діти вчаться прямувати до своїх мрій

Цього літа на велику радість хлопчиків і дівчаток Пулинський громадський центр знову організував традиційний табір «Зміни життя на краще». Його темою обрали слоган «Іди до своєї мрії».

Про програму п’ятиденного табору розповіла менеджерка соціальної сфери Яна Лозінська.

– Ми звикли, що зазвичай табір – це шум, гам. Але з першого дня табору, який ми розпочали 26 липня, було цікаво спостерігати за дітьми, на яких пандемія коронавірусу дуже сильно вплинула, – говорить Яна Лозінська. – Вони були дуже стримані, їх важко було розворушити. День за днем, і діти поступово почали змінюватися, активнішати та об’єднуватися.

Ранок починаємо із зарядки на подвір’ї Пулинського громадського центру. Діти обирають колір дня. Сьогодні вони одягнені у всі відтінки синього. На кожній локації в нас працюють волонтери – молодь і підлітки зі Школи лідерства.

Дівчатка і хлопчики поділені на три загони по 10-12 дітей. 30 липня, в останній день роботи табору, відбудеться концерт мрії. Кожен загін готує виступ – пісню або сценку чи танець.

Протягом дня діти мають 4 основні заняття:

– дискусійний клуб, де йдеться про саморозвиток, самовдосконалення і пізнання себе, своїх слабких і сильних сторін;

– англійська мова – дівчаткам і хлопчикам допомагають подолати психологічні бар’єри і страх сказати щось не правильно, прагнуть їм прищепити бажання вчити іноземну мову;

– спорт;

– рукоділля.

Між заняттями відбуваються конкурси, бліц-уроки на екологічну тематику, де підростаюче покоління вчиться сортувати сміття.

Яна Лозінська поділилася, що діти готують листи в майбутнє – пишуть якими вони мріють бути через 10 років. Ці листи зберігатимуться у Пулинському громадському центрі. Затим через десятиліття їх автори й авторки зможуть прочитати свої дописи, пригадати про що мріяли в дитинстві та про яскравий час, проведений у таборі «Зміни життя на краще».

Фото Пулинського громадського центру

You cannot copy content of this page