Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 24 квітня
icon clock16.11.2021
icon eye40
НОВИНИ

У Соколові урочисто відкрили соціальний центр

16 листопада у селі Соколів сталася знакова подія – на базі колишнього пансіонату, в якому мешкали самотні люди літнього віку, відбулося урочисте відкриття соціального центру для тимчасового проживання осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. У заході взяли участь посадовці Курненської громади та керівництво Житомирської райдержадміністрації. Подробиці – у матеріалі.

– Соціальний центр створили у рамках проєкту, що був реалізований Курненською сільською радою у партнерстві з Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та фінансований у рамках Програми польської співпраці задля розвитку МЗС Республіки Польща і за фінансової підтримки Посольства США в Україні, – розповідає Курненський сільський голова Леонід Корзун. – У новому соцзакладі зможуть жити та отримувати допомогу багато категорій громадян із різних громад Житомирщини: мами з дітками, які потерпають від домашнього насильства, люди, які втратили житло (наприклад, унаслідок пожежі), пенсіонери, яким важко перезимувати у власній оселі тощо.

Керівниця проєкту Світлана Боковенко показує кімнату, в якій може жити мама з немовлям

Загальний обсяг фінансування реалізації проєкту – майже 400 тисяч гривень.

– На цю справу 340 тис. грн ми отримали від партнерів проєкту і 50 тис. грн виділили з бюджету сільської ради, – мовить ініціаторка та керівниця проєкту, очільниця відділу економічного розвитку та інвестицій Курненської сільської ради Світлана Боковенко. – За одержані кошти зробили косметичний ремонт будівлі, закупили побутові меблі, посуд і все необхідне для комфортного проживання людей. Тут майбутні поселенці зможуть отримати психологічну та юридичну допомогу на безоплатній основі. За потреби їм допомагатимуть відновлювати документи.

На урочисте відкриття соціального центру завітали: заступниця голови Житомирської райдержадміністрації Людмила Заворотнюк, представниця фонду міжнародної солідарності в Україні Моніка Олув, асистент проєкту Максим Плахотнік, керівники Курненської громади, старости, священнослужитель церкви ЄХБ у Пулинах Володимир Прокопчук. Шановним гостям вручили коровай та надали право урочисто перерізати червону стрічку. Затим усім запрошеним провели екскурсію закладом.

– Ще до відкриття цього закладу до нас дзвонили з інших громад щодо можливості скористатися послугами соціального центру, зокрема і з Пулин, – каже Леонід Корзун. – Соціальний центр розрахований на 24 особи. У перспективі є можливість збільшити кількість ліжко-місць до 40. Жителям Курненської громади надаватимуть послуги безкоштовно, а за всіх інших поселенців мають платити громади, з території яких вони приїхали.

Почесне право урочисто перерізати червону стрічку надали Леоніду Корзуну, Моніці Олув, Максиму Плохотнюку та Людмилі Заворотнюк (зліва направо)
Кімната, яка призначена для проживання мами з дітьми
Дитяча ігрова кімната

You cannot copy content of this page