Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня

У Пулинах учетверте провели Лавандовий фестиваль. Фоторепортаж

Цього літа Пулинський лавандовий фестиваль знову зібрав мешканців і гостей селища на свято спілкування, духмяних квітів, мистецтва, гарного відпочинку і розваг.

Третього липня вечірньої пори на території Пулинського громадського центру відбулася подія, на яку чекали цілий рік і сподівалися, що жодні карантини чи примхи погоди не стануть їй на перешкоді.

Пулинці, жителі інших населених пунктів нашого краю та земляки, які мешкають у різних куточках України і спеціально приїхали на малу батьківщину на фестиваль, оглядали різноманітні локації, фотозони, намети з сувенірами та смаколиками, поспішали запастися саджанцями і букетиками дивовижної лаванди. Малеча вишикувалася в чергу до батута і на аквагрим. Хлопчики і дівчатка охоче брали участь у майстер класах, ловили в надувному басейні іграшкових рибок.

На другому поверсі Пулинського громадського центру відбулася презентація виставки робіт волонтерів Центру та Заслуженого вчителя України Леоніда Фесенка і його учнів.

– Цю виставку я назвав «Враження», – розповів Леонід Фесенко. – Ми живемо в мальовничому краї. І представлені на виставці роботи всі написані на пленерах на території Пулинського району. На них зображені старовинні будівлі та красиві місця нашого краю.

Учасники зустрічі переглядали картини, милуючись кольорами та знайомими місцями. Затим взяли участь у літературних читаннях, на яких своєю творчістю поділилися місцеві автори – Михайло Плосковітов і Ольга Бортнікова.

На фестиваль люди прибували цілими родинами, з компаніями друзів. Кожен обирав локацію, яка до вподоби. Хтось робив незабутню фотосесію, хтось відпочивав на зручних стільцях і замиловано споглядав лаванду. Комусь було затишно на м’яких пледах, застелених на соковитій зеленій траві, або ж на тюках соломи. Артисти дарували присутнім свої вокальні і музичні номери, хореографічні та фітнес постановки.

Відкриваючи святковий концерт, організаторка фестивалю, голова правління Пулинського громадського центру Надія Сірик розповіла, що лаванда тут з’явилася 10 років тому. Кілька кущиків рослини в Пулини привезли засновники фонду «Місії самарян в Україні» Ненсі та Дон Міллери. Подружжя проводить в США традиційні лавандові фестивалі.

-Ми почали доглядати за лавандою, розвивати її. І ось уже вчетверте проводимо наш Лавандовий фестиваль, – зазначила Надія Сірик. – Основна мета нашого фестивалю – популяризація благодійництва і волонтерської активності. Сьогодні тут бачимо багато родин. Нам дуже хотілося показати, що можна ось так тепло, затишно проводити спільний час родинами.

Лаванда квітуватиме ще декілька тижнів і зачаровуватиме своєю делікатною красою. А наступного року чекаємо на ювілейний фестиваль, нові зустрічі і світле, тепле спілкування, яке надихає на гарні справи!

You cannot copy content of this page