Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня
icon clock28.10.2021
icon eye187
ІНТЕРВ'Ю НОВИНИ

У Пулинах працює відділення для стаціонарного лікування хворих на COVID-19

У зв’язку зі значним збільшенням кількості недужих на коронавірусну хворобу 23 жовтня у Пулинах відновило роботу відділення для стаціонарного лікування хворих на COVID-19. Його відкрили на базі терапевтичного відділення КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради. Директор лікувального закладу Павло Гуменюк розповів нашій кореспондентці скільки хворих на небезпечну недугу нині перебуває у відділенні та на яку кількість ліжок воно розраховане.

– Павле Анатолійовичу, розкажіть, будь ласка, скільки хворих на COVID-19 наразі перебуває у відділенні? На яку кількість місць воно розраховане?

– Для недужих на коронавірусну хворобу підготовлені 50 ліжок із точками доступу до кисню. Станом на ранок 28 жовтня у відділенні перебуває 31 пацієнт. Більшість хворих – у стані середньої тяжкості, але є і важкі пацієнти. Всі вони – з громад Пулинщини.

– Яка кількість медперсоналу лікує хворих на COVID-19? Чи всі вони мають щеплення?

– Медперсонал працює у дві зміни. За відділенням для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 закріплені 8 медичних сестер та 8 санітарок. Кваліфіковану допомогу пацієнтам відділення надають лікарі: Ірена Скидан, Олена Добровольська, Володимир Корзун, Раїса Кулаковська. Увесь медперсонал, що контактує з хворими на коронавірус, 100 % вакцинований. Загалом серед працівників лікарні кількість вакцинованих складає 87 %. Більшість тих, хто досі не вакцинувався, нещодавно перехворіли на COVID-19 і мають підтверджуючі довідки.

– Скільки пацієнтів, котрі нині перебувають на стаціонарному лікуванні, були вакциновані від коронавірусу?

– Лише одна людина з 31 – вакцинована. Цей пацієнт прибув у стані середньої тяжкості, він тісно контактував з невакцинованими, тому і заразився. Нині йому вже краще.

– Чи усім забезпечене відділення? Хто його фінансує?

– Наразі забезпечення медикаментами і киснем відбувається за рахунок Пулинської селищної ради, Курненської сільської ради та нашої лікарні. На розгляді знаходяться документи для підписання договору з Національною службою здоров’я України. Згідно з ним наш заклад буде внесений до переліку надавачів медичної допомоги, визначених для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19.

– Чи є змога, за потреби, збільшити кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус?

– Ми обговорювали таку можливість. Поки збільшувати кількість місць для пацієнтів з COVID-19 не плануємо, щоб не залишити без допомоги пацієнтів терапевтичного, хірургічного та дитячого відділень.

You cannot copy content of this page