Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock01.10.2021
icon eye53
НОВИНИ

У Пулинах німецькі пожежники ознайомилися з роботою українських колег

1 жовтня Пулини відвідали німецькі пожежники Аксель Шу, Райнхард Штеффлер і Торстен Кольбе. Вони представляють професійну пожежну охорону міста Лейпциг.

Перед приїздом до селища делегація відвідала пожежні частини в місті Київ та побувала в Чорнобилі. Це вже не перший візит лейпцизьких гостей. Неодноразово наш край відвідував Райнхард Штеффлер, який цікавиться історією німецької пожежної охорони, зокрема на території Пулинщини в роки ІІ Світової війни.

Перебування в Пулинах розпочали зі знайомства з місцевою пожежною частиною і її командою. Начальник 27 державної пожежно-рятувальної частини смт Пулини Управління ДСНС України у Житомирській області Сергій Довгалюк провів екскурсію, розповів про роботу колективу та підтримку рятувальників з боку двох громад – Пулинської і Курненської, території яких вони обслуговують.

Українські та німецькі колеги в ході спілкування відмічали багато подібного у своїй роботі та дивувалися відмінностям. Приміром, у Лейпцигу заробітна плата пожежника без вислуги років становить 2200 євро, а в українських колег приблизно в 6 разів менше. Крім того, за словами гостей, у Німеччині заробітна плата може збільшуватися в працівника пожежної охорони не лише від наявності вищої освіти, стажу та посади, а ще і зростати після його одруження та народження в родині дітей.

Аксель Шу поділився, що в їхньому місті налічується у професійних пожежних частинах 400 пожежників.

-А також 600 осіб залучені в добровільних пожежних частинах, – зазначив пан Аксель. – Вони виконують роботу пожежників безкоштовно, на добровільних засадах. Ідуть у добровільні частини зі щирим бажанням допомогти рятувати життя людям – така філософія в Німеччині. Громади, звісно, їх стимулюють певними заохоченнями. Коли стається надзвичайна ситуація, у Лейпцигу добровільним пожежникам на спеціальні пейджери надходять повідомлення і вони виїжджають на місце події. Держава зобов’язує відпускати члена добровільної пожежної частини з роботи і відшкодовує роботодавцям за час, який працівник був відсутній на основній роботі. Щоб стати пожежником-добровольцем, бажаючі мають проживати в радіусі не більше 3 кілометрів від пожежної частини.

Українські та німецькі пожежники велику увагу приділяють навчанню дітей і молоді – адже це виховання свідомих громадян, які зможуть постояти за себе у надзвичайних ситуаціях і допомогти іншим, а також підготовка майбутніх кадрів.

Затим гості відвідали Пулинську ЗОШ І-ІІІ ступенів, заклади культури – Пулинську школу мистецтв і Центр культури і дозвілля, Музей учасників бойових дій, поклали вінок до стелли в Ягодинці в пам’ять про вбите у 1941 році єврейське населення та побували на Лисій горі, де відбувалися ці трагічні події під час ІІ Світової війни.

You cannot copy content of this page