Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock10.01.2022
icon eye45
НОВИНИ

У Пулинах вперше жінка отримала третю дозу вакцини від коронавірусу

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19. І от нещодавно у Пулинах працювала мобільна бригада з Черняхова, яка зробила 50 ін’єкцій Pfizer-BioNTech. Серед вакцинованих була і місцева жителька, яка отримала третє щеплення від коронавірусу. Про це нашому журналісту розповіла сімейна лікарка Оксана Зуй.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Для того, щоб отримати бустерну дозу, людина може записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації за єдиної умови, що з часу введення їй другої дози вже минуло 6 місяців.

– Для людей, в яких через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист після двох доз вакцини від COVID-19, є можливість отримати додаткову дозу вакцини. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу, – зазначає Оксана Зуй. – Додаткову дозу не слід плутати з бустерною. Вона рекомендована лише людям із проблемами з імунітетом як частина основного курсу вакцинації. Її введення не впливає на термін дії COVID-сертифіката.

14 січня, у п’ятницю, у Пулини знову приїде мобільна бригада. Бажаючі вакцинуватися Moderna або Pfizer чи ті, хто хоче отримати бустерну дозу, можуть записатися на номером телефону 066 031 64 99, 068 502 57 68.

You cannot copy content of this page