Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock25.10.2020
icon eye35
Вибори НОВИНИ

У Пулинах вибори проходять спокійно та з низькою явкою виборців

Вибори проходять спокійно. Явка виборців низька. Порушень наразі немає. Спостерігачі є від кількох партій, а журналістів, окрім пулинських, поки ще не було. Про це нам розповіли на дільниці № 181112, що знаходиться в центрі культури і дозвілля в Пулинах.

Станом на 14 годину 15 хвилин тут проголосувало 300 осіб.

-Всього дільниця нараховує 1175 виборців, – говорить голова ДВК Тетяна Пуренко. – Все у нас проходить добре, спокійно, члени комісії працюють злагоджено, порушень немає. 4 людини будуть голосувати вдома – вони надали заяви та медичні довідки. З тих, хто прийшов проголосувати, високої температури ні в кого не виявили. Люди старшого віку одержують бюлетені і трохи розгублені. Вони мають можливість сісти і спокійно прочитати бюлетень – ніхто їх не підганяє, вивчають стільки, скільки їм треба, щоб розібратися. А вже потім йдуть у кабінку для голосування.

-Я пів години на підвіконні сиділа, вивчала бюлетені, – ділиться Ганна Філоненко, вийшовши після волевиявлення на вулицю. Поруч з нею Галина Фесенко додає, що їй теж було непросто розібратися у бюлетенях. Проте жінки зробили свій вибір, підтримавши тих людей, яким вірять.

Виборці з інших дільниць ділилися, що їм проблемно було голосувати у масках, в яких важко дихати в теплих приміщеннях. І співчували членам комісій, котрим доведеться бути в масках увесь день та, можливо, ніч.

Були на дільницях випадки, коли люди забули про перехід на зимовий час і прийшли голосувати о 7 ранку. Їм запропонували чекати до 8 години або прийти пізніше.

Час від часу виникали надворі черги до дільниці. Була нагода поспілкуватися з односельчанами на свіжому повітрі.

І хоч без музики, святкових скатертин – як це буває зазвичай у нас під час виборів, люди налаштовані оптимістично. Ті, хто може та хоче, користуються своїм правом і громадянським обов’язком здійснити волевиявлення і тим самим вплинути на життя громади, району та області на найближчі 5 років.

You cannot copy content of this page