Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock27.05.2022
icon eye41
НОВИНИ

У пошуках солі: на Пулинщині з полиць магазинів зник один із стратегічних продуктів

Нещодавно пулинців схвилювала новина про зупинку найбільшого в Україні виробника солі – державного підприємства «Артемсіль», яке знаходиться в місті Соледар Донецької області. Цей населений пункт обстрілюють російська війська, зруйнована частина підприємства.

«Артемсіль» зупинив виробничий процес ще у квітні. Майже весь запас готової продукції змогли вивезти.

І от три тижні тому пулинці заговорили про можливий дефіцит стратегічного продукту через зупинку найбільшого підприємства з солевидобутку «Артемсіль» та почали у паніці скуповувати сіль у магазинах, а її продавці різко підвищили ціни.

Якщо раніше упакування звичайної солі можна було придбати менше ніж за 10 гривень, то її продавали по 20-30 гривень за кілограм. У результаті через кілька днів із полиць магазинів у Пулинах зникла сіль. І дотепер, станом на 27 травня, цього товару досі немає у крамницях.

Нині на сайті безкоштовних оголошень сіль пропонують купити по 50 гривень за кілограм.

Соціальні мережі вибухнули мемами у відповідь на гонитву за сіллю. Один із користувачів запропонував продати кілограм солі за 15 тисяч гривень, або ж обміняти її на квартиру в Києві. Український художник Максим Машковський намалював пачку дефіцитної солі у вигляді обручки.

Жителі Пулин також нарікають, що нині у селищі в магазинах проблемно купити соду, оцет і цукор.

– Ці товари розкуплюють у день привозу, – мовить пані Тетяна. – Тільки надумала купити соди, приходжу до крамниці, а там уже її немає, була по 40 гривень за пачку. Така ж ситуація з оцтом: літрова пляшка коштувала до 15 гривень, а через тиждень ціна зросла до 20 грн і теж швидко розбирають. Ціна на цукор теж кусається – 30 грн/кг, обмежена кількість. Очевидно, що чим ближче сезон консервації, тим більше зростає вартість деяких товарів. Усе дорожчає під час війни, а розмір заробітної плати лишається незмінним.

You cannot copy content of this page