Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 17 травня
icon clock10.02.2022
icon eye30
НОВИНИ

Уряд збільшив термін використання «ковідних коштів» – із 4 до 9 місяців

Кабінет міністрів збільшив із чотирьох до дев’яти місяців термін використання однієї тисячі гривень, які отримують українці за два щеплення від COVID-19 за програмою «єПідтримка». Відповідну постанову Уряд схвалив на засіданні у середу, 9 лютого.

Згідно з пояснювальною запискою, йдеться про «збільшення строку дії рахунку для отримання допомоги, а також терміну використання допомоги з чотирьох до дев’яти місяців з дня зарахування коштів на рахунки».

Крім того, на засіданні Уряду також розширили програму «єПідтримка» і незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити «ковідну тисячу» на ліки та оплату житлово-комунальних послуг.

«Продовжуємо розширювати програму Президента «єПідтримка»: сьогодні затвердимо зміни, що передбачають надання 500 гривень за бустерну вакцинацію. Зміни почнуть працювати з 14 березня цього року. Також розширюємо функціонал програми і українці, яким більше 60 років, та особи з інвалідність І та ІІ групи зможуть використати «ковідні» кошти на придбання ліків та оплату житлово-комунальних послуг вже в цьому місяці», – сказав на початку засідання прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

В оприлюдненому проєкті відповідної постанови зазначено, що можливість оплатити комунальні послуги набирає чинності з 14 лютого 2022 року.

You cannot copy content of this page