Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock25.06.2020
icon eye575
НОВИНИ

На яких водоймах люблять відпочивати жителі району?

Річка Тня на території Курненської громади

У спекотні дні багато людей освіжається у водоймах. Наш журналіст дізнавався про улюблені місця відпочинку жителів району.

На річці Тня люблять відпочивати родинами

Мешканці Курненської громади влітку люблять купатися в річці Тня.

– Чудовим місцем відпочинку є наша річка, – розповідає житель села Молодіжне Сергій Перегуда. – Тут можна добре відпочити усією родиною. До нас приїздять поплавати і засмагати також жителі Пулинської громади.

На Соколівському ставку у вихідні завжди аншлаг відпочивальників

Коропкове у Соколові

На території Соколова знаходиться водойма під назвою Коропкове, де обожнюють відпочивати діти.

– Коропкове – неглибока водойма. Тому це місце є ідеальним для відпочинку з дітьми, – мовить молода матуся Тетяна Горбатюк. – Вода у сонячні дні швидко прогрівається і малеча залюбки бовтається у цьому ставку. На вихідних відпочиває стільки людей, що і яблуку ніде впасти.

«Блакитна лагуна» приваблює жителів із різних куточків району

«Блакитна лагуна» між селами Павлівка і Грузливець

У районі також є неймовірної краси кар’єр, в якому вода яскравого бірюзового кольору. Дехто цю водойму називає місцевою «блакитною лагуною», яка знаходиться між селами Грузливець і Павлівка.

– Не так давно біля Грузливця добували пегматит. Утворився кар’єр, в якому вода насиченого яскравого бірюзового кольору, – розповідає Павлівський сільський голова Володимир Смагін. – Сюди на відпочинок приїздять люди, в основному молодь, з сусідніх громад – Мартинівської та Курненської. А ще це місце запало в душу жителям Романівського району. Тут можна зробити неймовірні фото – наче відпочиваєш на узбережжі дорогого курорту.

Пулинський «цегельний» ставок перетворюється у болото

«Цегельний» ставок у Пулинах

Популярним місцем відпочинку серед мешканців Пулин є «цегельний» ставок поруч із стадіоном.

– Дуже любимо купатися біля пірсу, – кажуть двоє 11-річних хлопців Нікіта Бондарець і Артем Бернацький. – Зараз часто йдуть дощі, тому ловимо рибу.

– А я б не радив нікому тут купатися, – зазначає дорослий рибалка Роман. – Погляньте на цю воду зеленуватого кольору. А скільки у водоймі жабуриння, пластикових пляшок та іншого сміття.

Зі слів чоловіка, цей ставок є найбруднішим із усіх водойм і його треба добре почистити. Також потрібно приділити увагу берегу, який заріс бур’яном і травою.

– «Цегельний» ставок перебуває в оренді громадської організації «Пулинські рибалки», яка і має слідкувати за чистотою території водойми, – мовить працівниця із благоустрою Пулинської селищної ради Валентина Кардаш.

– У найближчі дні наведемо порядок на ставку! – каже голова ГО «Пулинські рибалки» Олександр Макеєнко.

Чи безпечно купатися на популярних водоймах району?

Протягом 15-25 травня Житомирський обласний лабораторний центр та його територіальні підрозділи здійснили дослідження води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення області, щоб з’ясувати придатність водних об’єктів до рекреаційного та оздоровчого використання.

– У нашому районі взяли зразки з трьох водойм – «цегельного» ставка і кар’єру в Пулинах та Яснополянського ставу, – розповідає санітарна фельдшерка Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» Олена Шевчук. – За результатами проведених досліджень у воді не виявлено відхилень від нормативних значень.

You cannot copy content of this page