Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 24 квітня
icon clock05.08.2022
icon eye42
НОВИНИ

Увага! У Пулинах прийматимуть донорську кров

Під час війни донорська кров стала ще однією лінією оборони. Бувають ситуації, коли стратегічний запас крові – ледь не єдиний спосіб врятувати бійця… З метою поповнення запасів 11 серпня з 9:00 до 13:00 год у Пулинах відбудеться виїзна форма заготівлі крові на базі КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради.

Усі, хто має бажання та можливість, може долучитися до цієї важливої благодійної справи, звернувшись з 08.00 до 17.00 год. у приміщення Пулинської селищної ради (2 поверх, кабінет 212) для формування списків.

Контактна особа: головний спеціаліст відділу гуманітарного – Георгій Степанович Андрійчук, тел.: 096 437 81 57.

Важливо: донором може стати громадянин України віком від 18 років, який не має протипоказань. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Нині в Україні кров, перш за все, потрібна для лікування поранених військових, а також щоб забезпечити нею лікарні та медичні заклади, зокрема пологові будинки, хірургічні відділення, опікові центри, онкологічні відділення тощо. Важливо поповнювати запаси крові стабільно, бо вона має термін придатності, залежно від матеріалу здачі. Цільна кров зберігається 30 діб, тромбоцити – до 5 діб, свіжа плазма крові – не більше 3 днів.

Не зволікайте, беріть участь у донорстві крові, адже цим ви можете врятувати чиєсь життя!!!

You cannot copy content of this page