Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock26.10.2021
icon eye31
НОВИНИ

Суд у смартфоні: запрацював новий мобільний додаток

Нещодавно з’явився новий застосунок «єСуд» для смартфонів. Завдяки йому електронний суд став більш зручнішим і забезпечує доступ до правосуддя. Про це нашому журналісту розповів голова Червоноармійського районного суду Василь Лотуга.

– Мобільний додаток достатньо завантажити у плеймаркетах. Для того, щоб почати роботу з відповідним програмним продуктом, треба попередньо зареєструватися в основній версії на комп’ютері в підсистемі «Електронний суд» із використанням електронного цифрового підпису, – мовить Василь Лотуга. – Користувач застосунку «єСуд» може переглядати всі документи у справах, у яких він є учасником, починаючи від своєї позовної заяви і завершуючи рішенням суду першої, апеляційної та касаційної інстанції. Також є можливість отримувати повідомлення від суду – виклики на судові засідання чи повістки, повідомлення про надходження якихось нових документів у справі тощо.

Крім того, користувач може дізнатись про надходження до суду заяв, у яких він є відповідачем або іншим учасником. Зареєстрована особа має можливість знайомитись із усіма проєктами заяв, клопотань, створених або поданих з використанням підсистеми «Електронний суд».

Також при поданні процесуальних документів через «Електронний суд» застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

You cannot copy content of this page