Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 19 травня
icon clock14.07.2022
icon eye226
НОВИНИ

Скорботне прощання з Героєм: фоторепортаж похоронної церемонії у селі Ягодинка

Нещодавно велике горе знову постукало у двері Пулинської громади. Захищаючи Україну, на війні загинув мешканець села Ягодинка, солдат, оператор взводу радіорозвідки 45-річний Андрій Петрович Бурківський.

Життя справжнього патріота, незвичайної і світлої людини, воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі, обірвалося 7 липня унаслідок поранень несумісних із життям, отриманих під час ворожого обстрілу на Донеччині.

Урочиста церемонія прощання з Героєм відбулася у середу, 13 липня, у рідному селі Андрія Бурківського. Попри дощову погоду провести в останню путь військового зібралися десятки односельців, рідних, військових побратимів.

– На жаль, війна забирає найкращих, – сказав під час прощання отець Сергій Янчук. – На жаль, ціна майбутнього наших дітей – це тисячі життів наших захисників, сотні тисяч покалічених фізично і морально душ. Андрій Бурківський загинув за мирне майбутнє кожного з нас.

– До війни спілкувався з Андрієм. Він говорив, що йому болить душа і серце, за те, що відбувається на Донбасі. Якщо почнеться повномасштабне вторгнення росії в Україну, то не вагаючись піде захищати рідну країну від окупанта. Так і зробив! І ціна його рішення та вчинку – власне життя, – мовив у храмі отець Василь Голуб. – Висловлюю щирі слова співчуття рідним та близьким. Усі сьогодні поділяють ваше горе, сумують разом з вами та підтримують вас у годину скорботи.

Прощальні слова рідним і близьким також прозвучали від голови Пулинської селищної ради Олександра Гаврилюка та очільника військової установи Євгенія Молочківського.

Похоронили Героя на кладовищі неподалік села Ягодинка.

Нехай світлий спомин про Андрія Петровича назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував!

You cannot copy content of this page