Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock29.12.2021
icon eye45
НОВИНИ

Сергій Лебедь став героєм мотиваційного відеоролику

Пулинець Сергій Лебедь разом з дружиною Тамілою започаткували та розвивають свій бізнес по виготовленню сувенірної продукції. Саме тому вони подали заявку на участь у Міжнародному проєкті «Соціальне підприємництво для людей з інвалідністю».

Історія підприємця із Пулин, який має обмежені можливості, але разом з тим – безмежне бажання розвиватися у різних сферах, а головне – самому забезпечувати себе, зацікавила організаторів проєкту. Сергію Лебедю запропонували стати героєм одного з трьох, відзнятих в Україні, мотиваційних відеороликів. Їх будуть поширювати через партнерські онлайн-ресурси і соціальні мережі, включаючи YouTube.

Днями до магазину подарунків «Brais» у смт Пулини завітали представниця Громадської спілки «Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» (НАІУ) Лариса Ігнатюк та гість з Німеччини, представник Міжнародної Академії менеджменту і технологій Юрій Нікітін. На цій зустрічі побувала наша журналістка.

Лариса Ігнатюк, Таміла Лебедь, Сергій Лебедь, Юрій Нікітін

Сергій розповів про своє життя, яке змінилося в одну мить через отриману травму. Наш земляк пройшов складний шлях реабілітації, знайшов у собі сили жити далі і розвиватися, почав займатися спортом, одружився, відкрив свій бізнес:

– Маю досвід роботи у програмі Photoshop, раніше розробляв макети чашок і замовляв сублімаційні вироби Інтернетом у інших фірм. Коли ці товари набули популярності серед жителів містечка, вирішив відкрити власну торгівельну точку і реалізовувати авторські вироби. Придбати спеціальне обладнання вдалося завдяки участі у проєкті «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» у Житомирській області від USAID. Координаторка цього проєкту Неля Ковалюк підтримала мене, я пройшов навчання, написав бізнес-план і зміг виграти грантові кошти, – розповідає Сергій Лебедь.

Для підприємця участь у Міжнародному проєкті «Соціальне підприємництво для людей з інвалідністю» – це гарна можливість реалізувати стратегію розвитку бізнесу. Підприємець планує докупити необхідне обладнання, створити робоче місце, щоб виготовляти більшу кількість сувенірної продукції. Сергій Лебедь живе справою, якою займається:

– Коли я бачу, що мої вироби подобаються людям, – це надихає мене. Виникає бажання ще більше працювати і радувати людей гарними, цікавими і практичними подарунками.

Також Сергій Лебедь працює керівником гуртка районного консультаційного центру для дітей з обмеженими можливостями. Він навчає їх основам комп’ютерної грамоти. А ще наш цілеспрямований земляк – постійний герой публікацій газети «Вісті». Сергій Лебедь – чемпіон області з бочче серед спортсменів на візках, срібний призер чемпіонату Житомирщини з настільного тенісу.

Своїми успіхами Сергій Лебедь мотивує багатьох. Його індивідуальний досвід доводить, що люди з інвалідністю можуть реалізуватися, головне – мати бажання та вірити у свої сили. Усім, хто досі вагається, активний пулинець радить: «Людям з інвалідністю бажаю не падати духом, знайти справу до душі. Ставити перед собою цілі і досягати їх».

 

You cannot copy content of this page