Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock02.11.2021
icon eye40
НОВИНИ

Сало стає дорогим і рідкісним делікатесом?

Останнім часом пулинці зауважують здорожчання популярного національного продукту. В деяких крамницях селища, де зазвичай продаються м’ясні продукти, сала взагалі немає. А в одному магазині ми побачили його за ціною 130 гривень за кілограм. В той же час поруч лежить шматок свинини по 110 грн/кг.

Жителька Пулин, яка працює в Києві, поділилася, що днями зібралася в столиці придбати шматочок сала. В період зниження температури повітря надворі, тим більше до свіжого червоного борщика, дуже захотілося скибочку сальця з тоненькою мармуровою рожевою смужечкою.

-На ближчому до мого будинку ринку сала не було, як і в кількох супермаркетах, – говорить Тетяна. – Побачила випадково сало в двох магазинах – в одному воно коштувало 150 грн, в другому – по 200 грн. Що це за ціни такі?

Інша знайома поділилася, що вчора в Житомирі на ринку «Хмільники» в м’ясному павільйоні вона брала сало. Товсте  – по 180 грн, тонке  – по 120 грн. Таке, що пів сантиметра на шкірі, –  по 60.

Пулинська підприємиця каже, що в них у магазині наразі сала немає, бо воно за закупівельними цінами коштує значно дорожче м’яса. Господарі, які утримують свиней, надавали останнім часом перевагу вирощуванню м’ясних «п’ятачків». Але бачачи такий дефіцит і дорожнечу, будуть годувати більше «сальних» тварин. Тож проблема нестачі сала невдовзі має вирішитися.

You cannot copy content of this page