Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock26.04.2022
icon eye34
НОВИНИ

Роковини Чорнобильської трагедії: скільки на Пулинщині лишилося ліквідаторів-рятувальників?

Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Скільки на Пулинщині ліквідаторів-рятувальників? Про це нашому журналісту розповів куратор 27-ї державної пожежно-рятувальної частини першого державного пожежно-рятувального загону Анатолій Павленко.

– Сьогодні вшановуємо ліквідаторів за їхню сміливість та відвагу. Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом, – мовить Анатолій Павленко. – 26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Ліквідатор із села Пулино-Гута Григорій Кравченко

Жителі Пулинщини також брали участь у ліквідації чорнобильської трагедії. Серед них – рятувальники: Григорій Васильович Кравченко – пожежник із села Пулино-Гута та Володимир Павлович Нестерчук – пожежник із Очеретянки.

Не дожили до нинішнього часу ліквідатори: Іван Августович Шлінк – водій (помер 12. 03. 2009 р.) – із Пулин, Василь Андрійович Черниш – пожежник (помер 19. 12. 2015 р.) та Анатолій Олександрович Громський – начальник караулу (помер 07. 06. 2019 р.) – із Пулино-Гути, Михайло Карпович Диняк – водій (помер 18. 10. 2021 р.) – з Очеретянки.

– Дорогі учасники ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії! Низький уклін і довічна повага всім, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха. Вічна пам’ять померлим, вічна шана подвигу героям-ліквідаторам, – зазначає Анатолій Павленко. – Схиляємо голови перед вашою  мужністю, почуттям обов’язку та відданістю Батьківщині. Зичимо вам і вашим родинам доброго здоров’я, миру, злагоди та благополуччя, бадьорості духу та довгих років життя!

Ліквідатор з Очеретянки Володимир Нестерчук (у центрі на фото) приймає вітання від колег-рятувальників Анатолія Павленка та Сергія Довгалюка

You cannot copy content of this page