Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Реформа прокуратури: територію Курненської громади обслуговують прокурори з Чуднова

Щороку в перший день календарної зими в Україні відзначають День працівників прокуратури. В цьому році у Житомирській області утворили шість окружних прокуратур, дві з яких почали обслуговувати територію Пулинщини.

Наш журналіст поспілкувався з керівником Чуднівської окружної прокуратури Іваном Бирком, який розповів про роботу в новому форматі.

 – Іване Анатолійовичу, які окружні прокуратури були утворені у результаті реформи?

– Із 15 березня 2021 року на Житомирщині почали працювати шість окружних прокуратур: Бердичівська, Житомирська, Коростенська, Коростишівська, Новоград-Волинська та Чуднівська.

Керівник Чуднівської окружної прокуратури Іван Бирко

– Яку територію обслуговує Чуднівська окружна прокуратура?

– Чуднівська окружна прокуратура функціонує у складі сільських Вільшанської та Курненської, селищних Любарської, Миропільської і Романівської та Чуднівської міської територіальних громад. Ці території обслуговує 10 прокурорів, більшість з яких мають досвід роботи в органах прокуратури понад 10 років.

– Розкажіть, будь ласка, про функціонування окружної прокуратури з моменту переформатування, тобто з 15 березня 2021 року і донині.

– За процесуального керівництва окружної прокуратури скеровано до суду 148 обвинувальних актів, забезпечено розгляд у судах 90 кримінальних проваджень. Прокурори розглянули 123 звернення громадян.

Заявлено позовів на суму 10,8 млн грн. Задоволено позовів прокуратури про повернення державі земельних ділянок на загальну площу 360 га вартістю 68 мільйонів гривень.

Для координації діяльності правоохоронних органів по боротьбі зі злочинністю провели координаційну нараду. На ній розробили спільні заходи з іншими правоохоронними органами, органами державної влади та місцевого самоврядування з метою своєчасного виявлення, розкриття, припинення та попередження кримінальних правопорушень. Також вдалося зменшити рівень вчинення кримінальних правопорушень неповнолітніми. Завдяки цьому, а також іншим додатковим профілактичним заходам, криміногенна ситуація у територіальних громадах є відносно стабільною.

Прокурори Руслан Чорноус і Максим Смірнов

– Скільки прокурорів ведуть у судах справи жителів Курненської громади?

– Територія Курненської сільської ради підпала під юрисдикцію двох прокурорів – Максима Смірнова і Руслана Чорноуса. Вони від початку функціонування Чуднівської окружної прокуратури до Червоноармійського районного суду скерували 10 обвинувальних актів, розглянули 6 кримінальних проваджень. Також отримали 6 звернень від громадян.

– Що побажаєте колегам у день професійного свята?

– Вітаю колег із Днем працівників прокуратури. Дякую за плідну роботу та бажаю наснаги, сил і терпіння, аби продовжувати з гідністю нести звання прокурорів, служити державі та суспільству. Впевнений, що всі зусилля та здобуті результати неодмінно будуть високо оцінені. Бажаю усім міцного здоров’я, вагомих здобутків та благополуччя!

You cannot copy content of this page