Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock09.06.2020
icon eye36
НОВИНИ

Пулинщина до послаблення карантину не готова

Рейди торгівельних закладів будуть тривати, дитсадочки ще не відчинять, робота ринку – під запитанням. Про це говорили 9 червня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пулинської райдержадміністрації.

Присутні обговорили заходи запобігання коронавірусної хвороби на території району. Адже два нові підтверджені випадки хвороби на коронавірус у мешканок Пулинщини та складна ситуація в Житомирській області не дозволяють нам розпочати новий етап послаблення карантинних обмежень.

Ігнорування людьми заходів безпеки, зокрема недотримання дистанції, відсутність масок; відновлення руху рейсових автобусів та відкриття ринків; проведення бенкетів у закладах громадського харчування – це все може погіршити епідеміологічну ситуацію.

Заступник Пулинського селищного голови Олександр Макеєнко розповів, що планувалося відкриття двох пулинських садочків. Зважаючи на таку ситуацію, відкриття дитсадків відтермінують до 22 червня.

Учасники зустрічі полемізували стосовно доцільності роботи кооперативного ринку. Адже минулий четвер показав чимало проблем, коли опісля довгої перерви ринок нарешті відновив роботу. Низька самосвідомість людей, нереагування на зауваження дотримуватися дистанції та одягати маску можуть призвести до того, що ринок знову закриють. Наразі вирішили, що в найближчий четвер, 11 червня, ринок у Пулинах ще працюватиме.

Масковий режим ніхто не відміняв. Штрафи – теж. Правоохоронці і надалі будуть виявляти порушення карантинних обмежень, зокрема можуть перевіряти кількість людей в автобусах, та наявність у них і водіїв масок. Тож той, хто сміється з людей у масках, може насміяти собі штраф у 17 тисяч гривень.

You cannot copy content of this page