Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock09.11.2020
icon eye31
НОВИНИ

Призупиняють роботу ринок, кафе і ресторани: у районі вводять більш жорсткі карантинні обмеження

З 9 листопада Пулинський район потрапив до «червоної зони» епіднебезпеки поширення коронавірусу. Саме тому громади району приймають рішення щодо введення більш жорстких карантинних обмежень.

– В Улашанівці не працюють кафе і ресторани, – розповідає заступниця очільника Соколівської громади Зінаїда Павлюк. – Через зростання кількості інфікованих школа у Теньківці перейшла на дистанційне навчання. Андріївська школа поки що працює у звичайному режимі, а у Соколові школярі з 10 листопада йдуть на канікули.

У Мартинівській сільській раді наразі усі освітні заклади працюють без застосування дистанційного навчання.

В Курненській громаді з 6 листопада перебуває на карантині ОЗЗСО Курненська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На території Пулинської громади також ввели додаткові карантинні обмеження. Зокрема виконавчий комітет селищної ради прийняв рішення зупинити роботу барів, ресторанів, кафе та ринку на період дії «червоної зони», тобто на два тижні – з 9 по 23 листопада. Про це нашому журналісту розповіла секретарка Пулинської селищної ради Олена Гузюк.

Підприємці не задоволені такими рішеннями і вже готуються до роботи в умовах жорстких карантинних обмежень.

– Прикро, що з 9 листопада наш район опинився у «червоній зоні», – каже власниця одного з кафе у Пулинах. – Щоб не втратити клієнтів, переходимо на інший режим роботи – будемо готувати їжу на виніс або з доставкою. Якщо хтось не може забрати обід, то відвеземо за адресою з доплатою 10% від загальної суми замовлення.

Станом на 9 листопада освітні заклади Пулинської громади працюють у звичайному режимі з дотриманням правил карантину. Про це розповіла очільниця відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук.

На Пулинщині усього зареєстрували 375 випадків COVID-19. Із 6 по 9 листопада інфекційну недугу виявили у 25 жителів району: 5 – смт Пулини, по 3 – Ялинівка і Старий Майдан, по 2 – Новини, Кошелівка, Ясенівка, Ясна Поляна, по 1 – Зелена Поляна, Чернявка, Великий Луг, Соколів, Курне і Пулино-Гута. Про це ми дізналися від санітарної фельдшерки Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» Олени Шевчук.

You cannot copy content of this page