Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock14.08.2020
icon eye55
ЛЮДИ НОВИНИ

Працівниця з благоустрою Валентина Кардаш: “Хочемо, щоб Пулини були чистими і квітували”

Є така щоденна рутинна робота, яка ніколи не закінчується, – наводити лад і підтримувати чистоту й затишок там, де живеш. Мальовничі клумби, на яких рясніють різнобарвні квіти, скошена трава у парку, відсутність папірців на тротуарах і за багато інших справ відповідає працівниця Пулинської селищної ради з благоустрою Валентина Кардаш.

Валентина Кардаш у центрі Пулин серед квітів, які вона доглядає

Жінку часто можна зустріти за роботою з сапою. Вона дуже любить квіти. Тому сіє і садить їх дбайливо, старанно виполює бур’яни. Дуже засмучується, побачивши вирвані квіти чи зламані дерева.

Після однієї виконаної справи швидко прямує щоб розпочати другу. Завжди пані Валентина у русі, привітна до перехожих. Але сувора до тих, хто смітить на вулицях Пулин, псує майно чи результати праці дбайливих пулинців. Вона неодмінно посварить того, хто кинув недопалок на тротуар чи дорогу, змусить підняти та донести до урни.

Штрафники бояться попадати під опіку Валентини Кардаш. Вже як потраплять, то працювати доведеться на совість – буде стояти над ними, поки не завершать роботу. А коли їхня «співпраця» завершується, пані Валя каже, що їй вдячні їхні дружини і самі штрафники дякують.

Анатолій Осіпчук підмітає у селищному парку

-Кожного дня ми з моїм помічником Анатолієм Осіпчуком збираємо сміття, підмітаємо тротуари, обкошуємо парк, занедбані подвір’я, де ніхто не живе, займаємося квітниками. На Яснополянському масиві, при дорозі на Кошелівку обкошуємо траву, – розповідає Валентина Кардаш. – Буває, що допомагають у благоустрої та прибиранні також працівники інших відділів селищної ради, садять дерева, білять бордюри.

Оббігаю організації, магазини, щоб прибрали закріплені за ними квітники. Більшість їхніх представників виходять і полють, буває, що хтось невдоволений і свариться, а потім все одно виходить і прибирає.

Їжджу по людях і прошу господарів прибирати біля дороги поруч з їхніми будинками. Нерідко привозять щебінь, каміння, захаращують проїжджу частину. Тому велике прохання навести порядок. У нас по благоустрою в селищній раді є встановлені штрафи. Якщо хтось не буде дотримуватися правил, змушені будемо тих штрафувати.

-Дякуючи селищному голові, зараз у Пулинах є більше урн, то і папірців стало менше, – продовжує Валентина Кардаш. – Маємо полагодити лавки, бо деякі планки прогнили. Приємно, що за лавки, які селищна рада поставила в центрі, нам люди дякують. Їм доводиться чекати в черзі до банку і раніше не було де сісти. Тепер на лавках можна перепочити.

Хочеться Валентині Кардаш, щоб квітували Пулини, були чистими. Щоб люди підтримували порядок і берегли все, що служить для їхнього компфорту і затишку.

 

 

You cannot copy content of this page