Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock09.11.2020
icon eye77
НОВИНИ

Поліцейські та працівники військкомату писали ювілейний радіодиктант

9 листопада в усій країні писали двадцятий за рахунком Всеукраїнський диктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України. У Пулинах також долучилися до ювілейної акції. Перевірку на грамотність вирішили пройти поліцейські та військовослужбовці. Подробиці – у матеріалі.

Щороку написання диктанту проводять до Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця. Текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко.

Починають писати диктант працівниці Пулинського відділення поліції Леся Северенчук, Марина Сірик та Діана Сазонська (зліва на право)

– Дуже хвилюємося перед початком радіодиктанту, писатимемо вперше, – кажуть дільнична офіцерка поліції Діана Сазонська та помічниця чергового сектору реагування патрульної поліції Марина Сірик. – Напередодні переглядали нові правила правопису, читали диктанти попередніх років.

– Я – більш спокійна, адже маю двоє дітей-школярів, з якими постійно пишемо диктанти, – мовить інспекторка Пулинського відділення поліції Леся Северенчук. – Готова підказувати своїм колегам як правильно писати слова. Думаю, ми впораємося з будь-яким текстом.

Військовий комісар Валерій Сидорчук впевнено пише радіодиктант

До написання ювілейного радіодиктанту також долучилися усі працівники районного військкомату.

– Дружною командою особового складу військкомату ми зібралися у залі, налаштувалися на хвилю Українського радіо та уважно слухали почуте і писали диктант, – зазначає військовий комісар Валерій Сидорчук. – Приємно, що текст диктувала відома акторка Римма Зюбіна. Диктант «Виклики книжкової ери» був нескладним. Звісно, у мене є сумніви щодо деяких моментів у тексті. Вважаю, що це дуже хороша традиція щороку долучатися до таких патріотичних акцій!

У повному складі працівники районного військового комісаріату долучилися до написання ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту

 

You cannot copy content of this page