Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock27.07.2020
icon eye46
НОВИНИ

На ставку в Ясній Поляні не рекомендують купатися через погані аналізи води

Фахівці обласного лабораторного центру провели дослідження води з місць масового відпочинку населення Пулинського району. За результатами перевірки зразки з Яснополянського ставка не відповідають вимогам нормативних показників. На цій водоймі не рекомендують купатися.

– Вода зі ставка біля села Ясна Поляна за санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам нормативних показників, – розповідає в. о. завідувача Новоград-Волинським міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Степанюк. – Відхилення зафіксовані за такими показниками: запах болотистий, інтенсивність у балах – 2 при нормі 1; БСК 5 (біохімічне споживання кисню на 5-у добу) – 6,92 мг О2/дм3 при нормі не більше 6,0 мгО2/дм3; ХСК (хімічне споживання кисню) – 40,0 мг О2/дм3 при нормі не більше 30,0 мгО2/дм3.

– Вказані відхилення свідчать про високий вміст у воді речовин хімічного походження (органічних та неорганічних), – підсумовує Світлана Михайлівна. – У такій водоймі бажано не купатися.

Яснополянський ставок є одним із улюблених місць відпочинку жителів району. Втім наразі тут фахівці лабораторного центру не рекомендують купатися

You cannot copy content of this page