Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock28.08.2021
icon eye34
НОВИНИ

На освітній конференції обговорювали, яким буде новий навчальний рік

27 серпня у Пулинах у Центрі культури і дозвілля відбулася четверта щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Пулинської територіальної громади. Цьогоріч захід мав назву: «Освіта громади: виклики, сьогодення та пріоритети розвитку». Освітян вітали з початком нового навчального року, обговорювали майбутні зміни та нововведення навчально-виховного процесу.

Першими вчителів громади привітали наймолодші учасники заходу – випускники ЗДО «Сонечко». «Дякуємо дуже за вашу працю вчительську святу» лунало з уст майбутніх школяриків, які через кілька днів вперше сядуть за шкільні парти.

Селищний голова Олександр Гаврилюк побажав освітянам плідної праці, щоб діти побільше часу навчалися у школах, а не перед екранами моніторів.

«Ми і надалі будемо розвивати освіту. Ви, дорогі вчителі, – рушійна сила, сієте добре, розумне і вічне. Бажаю вам щастя, здоров’я, успіхів, удачі і добра», – звернувся до педагогів очільник громади.

У своєму виступі начальниця відділу освіти Наталія Опанащук зазначила, що на педагогів чекає важлива та відповідальна робота. «Через пандемію минулий навчальний рік був одним з найважчих, але наші освітяни впоралися з викликами сьогодення. Нам є ким пишатися, адже 9 медалістів підтвердили свої золоті медалі і будуть здобувати вищу освіту у найпрестижніших закладах країни. 94 талановитих дитини піднялися на «Зоряний Олімп» і отримали нагороди. У цьому велика заслуга наших вчителів», – розповіла Наталія Опанащук.

Також очільниця відділу освіти наголосила, що у минулому році жоден заклад не ліквідували та не реорганізували. Навпаки лише покращували матеріально-технічну базу та до кожного закладу освіти підвели швидкісний Інтернет. Наталія Опанащук подякувала працівникам закладів освіти за допомогу у проведенні регіонального форуму освітян: «Честь і хвала вам усім! Щиро зичу здоров’я і терпіння».

На конференцію також завітав експерт з питань освіти Віктор Лісовський. У своєму виступі він зазначив, що під час регіонального форуму Пулинська громада презентувала себе як самодостатня і освіта у ній – на найкращому рівні: «Не виключено, що невдовзі Пулинщина прийматиме гостей вже Всеукраїнського форуму», – зазначив Віктор Лісовський. Він також подякував присутнім у залі освітянам за гостинність та гарну підготовку закладів до навчального року.

Під час заходу піднімалися та обговорювалися важливі питання, що стосуються навчально-виховного процесу. Головна спеціалістка відділу освіти Світлана Онищук підготувала презентацію «Директор школи: нові виклики і можливості». У своєму виступі вона акцентувала увагу на важливих змінах, що чекають на керівників освітніх закладів.

Тему «Безпечне та якісне харчування в закладах освіти – запорука здоров’я дитини» висвітлила провідна спеціалістка відділу освіти Лариса Черниш. Вона ще раз нагадала про важливість дотримання протиепідеміологічних заходів та про необхідність вакцинації. Директорка КУ «Пулинський ІРЦ» Віта Голомах розповіла про вимоги до закладів інклюзивної освіти, методи та технології роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Гарними подарунками для учасників конференції стали музичні вітання від юних талановитих зірочок: Назара Войтюка, Божени Бернацької, Ангеліни Войтюк, Юлії Поліщук. Хороші та теплі слова лунали на адресу освітян від ведучих – Вікторії Іщенко та Володимира Кузьменка. Для педагогів підготували різноманітні відеоролики та встановили тематичну фото-зону.

You cannot copy content of this page