Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock23.09.2021
icon eye28
НОВИНИ

Навчання у «жовтій» зоні: на кого очікує «дистанційка»

У зв’язку з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 00 год 00 хвилин 23 вересня по всій Україні запроваджується жовтий рівень епідеміологічної небезпеки. Це означає, що заклади освіти, 80 % працівників яких не вакцинувалися, не будуть працювати у звичному режимі. Все ж повне закриття шкіл та садочків не відбулося через прийняття Постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 981.

У затверджених змінах щодо організації освітнього процесу в закладах освіти під час «жовтого» рівня епідемічної небезпеки зазначено: «Забороняється: відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, у яких не менше як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації…». Що стосується учнів 5-11 класів, з 23 вересня вони навчатимуться із застосуванням технологій дистанційного навчання.

Начальниця відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук зазначила: «Серед загальноосвітніх шкіл нашої гомади лише один заклад не має необхідних 80 % вакцинованих працівників. Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. наразі має 78,1 % вакцинованих. Щодо закладів дошкільної освіти, необхідної кількості вакцинованих немає у чотирьох сільських садочках та в одному з садочків Пулин. Оскільки дошкільним закладам і учням початкової школи дозволили відвідувати заклади освіти, освітній процес буде змінений лише для учнів 5-11 класів Пулинської ЗОШ. З 23 вересня ці учні перебуватимуть удома, а вчителі їх навчатимуть із застосуванням дистанційних технологій, перебуваючи на своїх робочих місцях».

Ситуацію з вакцинацією працівників освітніх закладів Курненської сільської ради прокоментувала спеціалістка 1-ї категорії відділу освіти і гуманітарних питань Ірина Мельничук: «У нашій громаді не провакциновані на 80 % працівники двох шкіл та двох садочків. Ми чекаємо мобільну бригаду, адже декілька працівників цих закладів вже записалися на вакцинацію. Щодо організації освітнього процесу, будемо дотримуватися усіх рекомендацій Міністерства освіти і науки України».

You cannot copy content of this page