Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock23.10.2021
icon eye36
НОВИНИ

Міжобласні поїздки в автобусах: мінімум пасажирів і ретельна перевірка документів

21 жовтня почали діяти нові правила для міжрегіональних поїздок. Щоб потрапити до іншої області громадським транспортом, пасажирам потрібно мати COVID-сертифікат (у паперовому вигляді чи у додатку «Дія») або негативний ПЛР-тест.

Чи справді водії не пускають людей до автобуса без належних документів? І як нині відбуваються поїздки за межі області? Подробиці читайте далі у матеріалі.

П’ятниця, 22 жовтня. У Житомирі на центральному автовокзалі людно. Біля кас черги. Без проблем можна купити квитки, наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту не запитують, лише попереджають, щоб ці документи були під час поїздки.

Наш журналіст, купивши квиток до Києва, підійшов до автобуса. Зайти до салону не дозволив водій.

– А у вас є сертифікат про вакцинацію? – запитав.

– Так, є! – я відповів.

– Будь ласка, покажіть. Бо якщо у вас його немає, то під час поїздки можуть бути проблеми, – розповідає водій. – Наприклад, зупинять нас поліцейські, почнуть перевірку і раптом виявлять відсутність сертифікату, то доведеться заплатити мені штраф 17 тис. грн.

Почувши пояснення, у смартфоні через застосунок «Дія» показую водієві COVID-сертифікат. І лишень після цього чоловік дозволяє зайти до автобусу та зайняти своє місце.

У салоні – мінімум пасажирів, не більше 10. До автобуса продовжують підходити бажаючі заїхати до столиці, але не всі потрапляють всередину, бо не мають сертифікатів чи негативного ПЛР-тесту. Дорогою громадський транспорт часто зупиняють люди, щоб доїхати до Києва. Водій у кожного перевіряє наявність документів та чує обурення тих, кому відмовляють в поїздці.

Під час руху водій бідкається, що від початку дії нових правил міжобласних перевезень дуже зменшилася кількість пасажирів в автобусах. Цим користуються нелегальні перевізники на мікроавтобусах і легкових автомобілях, які на околицях міст пропонують свої послуги пасажирам без сертифікатів. «У цій ситуації люди не мають ображатися на водіїв, які не допускають до поїздки, а вакцинуватися. Інакше найближчим часом уряд знову запровадить локдаун або зросте вартість проїзду чи ще гірше – перевізники будуть скасовувати рейси, – каже водій. – Працювати у збиток ніхто не хоче. І порушувати закон – теж».

You cannot copy content of this page