Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock28.10.2021
icon eye41
НОВИНИ

Музейники області приїхали до Пулинської громади

28 жовтня у Пулинській школі відбувся обласний семінар «Туристсько-краєзнавча та музейна діяльність у закладах освіти в умовах адміністративно-територіальних реформ». У заході взяли участь понад 20 знавців музейної справи з різних куточків Житомирщини, а саме: з Ємільчиного, Малина, Мирополя, Народичів, Любара, Бердичева, Житомира тощо.

Учасників семінару радо зустрічали: голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк, очільниця відділу освіти Наталія Опанащук і директорка Пулинської школи Зоя Лисюк. В освітньому закладі відбулося обговорення розвитку музейної справи.

Методистка краєзнавчого відділу комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради Анастасія Григорֹ’єва на початку зустрічі зазначила, що музеї при закладах освіти – це своєрідні творчі лабораторії національно-патріотичного виховання, які слід підтримувати за рахунок бюджету громад.

Затим її колеги продовжили тему розвитку музейної справи. Керівник музею «Історія села Висока Піч» Вадим Дацюк акцентував увагу на актуальних питаннях із модернізації краєзнавчо-пошукової та екскурсійної роботи з учнівською молоддю.

Про пізнавальні аспекти туристсько-краєзнавчої діяльності в рамках Всеукраїнських експедицій розповіла очільниця історичного гуртка Курненської сільської ради Світлана Боковенко.

Питання самоствердження особистості здобувачів освіти на базі музею школи через співпрацю з благодійними та громадськими організаціями висвітлила керівниця музею Українківської ЗОШ Малинської громади Жанна Терещенко.

Після змістовних бесід учасники обласного семінару поїхали на екскурсії до двох історико-краєзнавчих музеїв Івановицької та Очеретянської шкіл і відвідали виставкову експозицію картин музею «Пулинські барви».

You cannot copy content of this page