Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 24 квітня

Великоднє хобі: медсестра із Пулин Наталія Гаврилюк випікає особливі патріотичні паски

Скоро у кожній оселі запахне пасхальною здобою і жителі Пулинщини вітатимуть одне одного сакрально-магічним «Христос воскрес!». Нині у воєнний час жителька смт Пулини Наталія Гаврилюк, яка є медичною працівницею, вміло чаклує над особливими патріотичними пасками. Про великоднє хобі господині дізнавався наш журналіст.

Випікання солодкої здоби для пані Наталії – справа всього життя. Багаторічний досвід, власні кулінарні секрети і рецептура, неповторний авторський стиль оформлення виробів – всі ці надбання цінуються її рідними. Жінка почала випікати смаколики з дитинства, коли вийшла заміж – для чоловіка і дітей. Потім – для подруг, кумів і знайомих. Усім уміє догодити, бо завжди працює з душею.

Наталія Гаврилюк понад 20 років працює медичною сестрою на швидкій допомозі. Після роботи чимало часу приділяє своєму хобі – кондитерській справі. Торти – це її особлива любов. Знає секрети випікання цієї здоби будь-якої форми і з будь-якого виду тіста, опанувала техніку оздоблення солодкою мастикою, прекрасно справляється з формочками для вирізання деталей. Найпершими дегустаторами та радниками є чоловік Василь, дочка Тетяна та син Андрій.

Особливу увагу щовесни господиня приділяє випіканню пасок для своєї родини та друзів.

– Спекти домашні паски для мене – це свята справа! – каже пані Наталія. – Готувати великодню здобу починаю за кілька днів до свята, адже потрібно багато часу виділити для виготовлення їстівного декору. Затим у чистий четвер починаю замішувати тісто та випікати майбутні пасочки.

Значну частку часу пулинка витрачає щоб прикрасити готові спечені вироби фігурками з тіста, змазує збитими з цукром білками і посипає кольоровим пшоном.

Нині пані Наталія створює патріотичні паски та оздоблює їх синьо-жовтими квітами у дусі Перемоги.

– Мій чоловік мобілізований і служить у Збройних Силах. Тому моя родина, як і тисячі інших українських сімей, віримо у наших воїнів-захисників і чекаємо швидкого настання миру на рідній землі, – зазначає Наталія Гаврилюк. – У непростий воєнний час зустрічаємо Великдень. Попри тривогу та бойові дії паска печеться і свято прийде. А разом з ним – радість Воскресіння і нового життя, світлих надій і сподівань на Перемогу! Слава Україні!

You cannot copy content of this page