Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock18.06.2021
icon eye75
НОВИНИ

Медсестра допомагає людям за покликом серця

Щорічно у третю неділю червня професійне свято відзначають медичні працівники. Їм випала нелегка доля – працювати у часи пандемії підступної інфекційної хвороби COVID-19.

У боротьбі з хворобами медикам доводиться лікувати не лише тіло, а й душу людини, вселяючи віру у її власні сили. Використовуючи професіоналізм, досвід та добрі слова підтримки, допомагає долати недуги медична сестра фізіотерапевтичного кабінету Світлана Романюк. На цій посаді вона працює вже 30 років.

Колись Світлана мріяла стати вчителькою, але ні краплі не шкодує, що послухала маму й обрала медицину: «Люблю допомагати людям відновлювати сили і здоров’я. Намагаюся заряджати пацієнтів позитивом, енергією, гарним настроєм, щоб почути заповітне «процедури допомогли і мені вже краще», – розповіла про свою роботу медична сестра.

Про чуйне серце медпрацівниці нам розповіла пулинка Галина Острогляд, пацієнтка фізкабінету КМП «Лікарня» Пулинської селищної ради. «Мені вже не раз доводилося лікуватися у фізкабінеті нашої лікарні. І завжди мене привітно зустрічала медсестра Світлана Романюк. Вона чемна, добра та відповідальна. Підтримує добрим словом, підбадьорює, якісно та оперативно виконує свою роботу. Приємно, що така людина у нас працює», – розповіла Галина Острогляд.

Серед пацієнтів фізкабінету – як дітки від 1 місяця, так і дорослі до 85 років. У багатьох випадках фізіотерапія є незамінною у комплексному лікуванні пацієнтів з нервово-м’язовими, опорно-руховими, серцево-судинними та респіраторними захворюваннями. Світлана Романюк зазначила, що після перенесеної коронавірусної хвороби у багатьох з’явилися проблеми з суглобами та загострилися артрози, артрити, остеохондрози. Також у фізкабінеті лікують залишкові явища пневмонії.

Пулинка любить свою роботу, дбайливо береже апаратуру, щоб наші земляки могли на місці отримувати безкоштовне лікування, а не платити за ці процедури в санаторіях. Медсестра радіє, що за роки її праці кількість процедур збільшилася. Люди з хронічними захворюваннями мають можливість двічі на рік покращувати стан здоров’я у фізкабінеті. Також без уваги не залишаються тяжкохворі пацієнти стаціонару. За допомогою переносних приладів Світлана Романюк робить їм процедури у палатах, а заодно підтримує добрим словом та уважним ставленням.

Медпрацівниця у вільний від роботи час займається вирощуванням квітів, які дуже любить. А ще Світлана вишиває сорочки та рушники хрестиком і бісером. Вишиванками вона радує своїх рідних – чоловіка та доньку, що її у всьому підтримують.

Бажаємо Світлані Романюк та усім медикам, щоб ваше добро, турбота і тепло поверталися сторицею. Успіхів вам у професійній діяльності та особистому житті. Дякуємо за вашу самовіддану працю заради найціннішого – людського життя.

You cannot copy content of this page