Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock20.09.2021
icon eye27
НОВИНИ

Матір загиблого десантника Світлана Ковнацька отримала Ікону пам’яті

18 вересня у Житомирі родинам загиблих захисників вручили барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України». У церемонії також взяла участь мешканка Пулин Світлана Ковнацька. Її 22-річний син Сергій був бійцем 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, загинув на Донеччині у березні 2018 року, нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

– Я також отримала освячену Ікону пам’яті. Вона для мене дуже особлива. Перед нею на колінах буду молитися за свого загиблого сина, – мовить пані Світлана. – Втрата дитини – це біль на усе моє життя, це та жива рана у серці, яка ніколи не загоїться.

Проєкт «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» започаткований італійською скульпторкою українського походження Оленою Карамушкою, яка з волонтерами міста Васильків заснувала майстерню та навчила майбутніх майстрів усьому технологічному процесу. Наразі барельєфи «Ікона пам’яті» виготовляються у трьох містах України – Житомирі, Василькові та Кропивницькому.

На Іконі пам’яті зображена матір-Україна, що обіймає свого сина-воїна, захисника. Він ніби пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але вже не з нею. А між ними палає свічка.

Житомирська майстерня запрацювала у 2019 році. З того часу 49 ікон вручили родинам загиблих. Проєкт фінансується благодійниками.

You cannot copy content of this page