Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock12.05.2021
icon eye46
НОВИНИ

Мартинівські школярі – активні учасники кулінарного проєкту

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» проводить кулінарний конкурс серед закладів середньої освіти. Проєкт, що має назву «Фуд челендж», присвячений темі здорового харчування. Позмагатися за головний приз – грант на закупівлю інноваційного обладнання – та зацікавити школярів процесом приготування здорової їжі вирішила Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Організатори стверджують, що участь у проєкті – це чудова можливість урізноманітнити карантинні будні, об’єднати довкола цієї теми шкільну спільноту, батьків учнів на тлі позитиву та креативу. Як вдається виконувати щотижневі завдання і з яким настроєм учні готують корисні страви, нам розповіла директорка Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Гавриленко:

– Ідея від «Healthy Schools» (здорові школи) щодо кулінарного челенджу (виклик, завдання – авт.) нам сподобалася і ми вирішили взяти у ньому участь. Щотижня всі учасники отримують орієнтовні завдання, а різноманітні активності ми вигадуємо самі. Нашим учням сподобалися цікаві доручення. Діти з радістю брали участь у конкурсі «Веселий сніданок», проходили експрес-квест країною здорового харчування.

Разом з батьками школярам вдалося розкрити тему другого тижня «Готуємо разом». Діти готували вдома улюблені страви, викладали фотозвіт. Рецепти з описом інгредієнтів стали основою шкільної Кулінарної книги смачних та корисних рецептів. Цей тиждень присвячений національним кухням. Діти дізнаються про особливості кухонь світу та будуть визначати національні страви яких країн найкорисніші. Молодші школярі вже працюють над створенням лепбуків (розкладна папка з дидактичним матеріалом) «улюблені страви нашого краю».

У розмові з Наталією Гавриленко ми також дізналися, що за результатами першого звітного тижня Мартинівська ЗОШ – у 18 кращих серед 685 шкіл-учасниць. Кулінарні експерименти мартинівських школярів журі оцінили у максимальні 50 балів. Цей успіх на першому етапі конкурсу надихнув ще активніше включатися в роботу, втілюючи креативні та цікаві ідеї.

 

You cannot copy content of this page