Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня
icon clock23.11.2020
icon eye28
НОВИНИ

Курненська громада через суд отримала у власність землю вартістю майже 700 тисяч гривень

Нещодавно Червоноармійський районний суд задовольнив заяву прокуратури про визнання спадщини відумерлою після смерті жителя села Стрибіж. Таким чином земельну ділянку, яка належала небіжчику, за рішенням суду передали у комунальну власність Курненської громади. Про це нашому журналісту розповів прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури Олег Тимощук.

6 грудня 2002 року помер житель села Стрибіж, який мешкав один у будинку. Після смерті чоловіка відкрили спадщину на земельний пай розміром 3,26 га. До 2020 року вказана ділянка «висіла у повітрі», ніхто її не успадкував.

– Тобто фактично майно перебувало без власника та не було передане у комунальну власність, – мовить Олег Тимощук. – У вересні 2020 року заступниця очільника Новоград-Волинської місцевої прокуратури Людмила Сьомко звернулася до суду в інтересах держави в особі Курненської сільської ради про визнання спадщини відумерлою.

6 листопада районний суд задовольнив заяву прокуратури і земельну ділянку ринковою вартістю 684 600 гривень передали у комунальну власність Курненської громади.

– Перехід права на земельну частку до територіальної громади Курненської сільської ради дозволить у подальшому передати її в оренду, – зазначає Олег Тимощук. – Отримання землі у комунальну власність сприяє появі додаткових надходжень до місцевого бюджету та вирішенню нагальних соціально-економічних питань.

You cannot copy content of this page