Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock12.01.2022
icon eye47
НОВИНИ

Коли надворі нещадний мороз: де зігрітися на Пулинщині?

12 січня температура повітря опустилася до позначки мінус 16 градусів. Такої пори досить швидко можна змерзнути. Чи працюють на Пулинщині соціальні пункти обігріву?

За інформацією Курненського сільського голови Леоніда Корзуна, у їхній громаді у приміщеннях старостатів функціонують тимчасові пункти обігріву. Тут людям можуть запропонувати гарячий чай, а при потребі надати місце для ночівлі у центрі соціальних послуг села Соколів.

У Пулинській громаді також облаштували тимчасові пункти обігріву при старостатах. Також заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Мурзаков повідомив, що у Пулинах громадяни можуть звернутися до приймального відділення місцевої лікарні. Тут допоможуть зігрітися людям, які змерзли.

Вранці 12 січня наш журналіст вирушив до пункту обігріву у лікарні. Медпрацівниця зробила гарячий чорний чай, пригостила теплою булочкою.

– Також можемо запропонувати гарячий суп, – мовить медпрацівниця. – Крім того, якщо людина потребує медичної допомоги, то викликаємо лікаря. А ще можемо поміряти тиск, перевірити сатурацію, зробити кардіограму тощо.

Заступник очільника лікарні Анатолій Фузицький розповів, що кожної зими до пункту обігріву, що функціонує у медзакладі, звертається кілька громадян. Кожен із них отримує допомогу, навіть можуть лишити на ночівлю в одній із палат.

– Нікому жодного разу не відмовили, – каже Анатолій Фузицький. – Чай, печиво, медична допомога і ночівля – усе надаємо аби людям було добре.

You cannot copy content of this page