Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock22.09.2021
icon eye26
НОВИНИ

З 23 вересня вся Україна переходить у «жовту» зону

З 23 вересня по всій Україні буде запроваджено жовтий рівень епідеміологічної небезпеки. Таке рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 21 вересня.

Це означає, що з 00 год 00 хвилин 23 вересня діятиме заборона на проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50 % місць, спортзалів і фітнес-центрів – не більше, ніж 1 особа на 10 кв. м тощо.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно. «Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив Прем’єр-міністр.

Що стосується освітньої сфери, заклад працюватиме, якщо в ньому буде понад 80 % вакцинованих педагогів. Але, за словами Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, якщо область потрапить до «червоної» зони, вимоги до вакцинації посиляться: або повна вакцинація колективу і відвідувачів, або постійне ПЛР-тестування колективу за свій рахунок, або закриття.

You cannot copy content of this page