Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

З 1 червня у районі почалася призовна кампанія до війська

Пулинський військовий комісар Валерій Сидорчук каже, що до призову підлягає 538 жителів району

Через карантин в Україні змінилися терміни весняного призову юнаків на військову строкову службу. Для молодих жителів району призовна кампанія почалася 1 червня і триватиме до 31 липня.

Як відбувається призовна кампанія в умовах карантинних обмежень? Скільки жителів району підлягає призову? Яка кількість хлопців отримали відстрочку? Коли планується перше відправлення призовників до війська? Із цими запитаннями наш журналіст звернувся до Пулинського військового комісара Валерія Сидорчука.

– Валерію Володимировичу, як відбувається призовна кампанія в умовах карантину?

– Протягом квітня-травня ми не викликали призовників до військкомату. Ретельно вивчали призовні ресурси за особовими справами. З 1 червня у районі почалася активна фаза призовної кампанії, яка триватиме до 31 липня. Призовники мають відвідувати військкомат обов’язково у масці. Усього до призову підлягає 538 жителів Пулинщини.

– Що буде з тими призовниками, які до початку карантину отримали повістки, пройшли медичні огляди та були готові вирушити до війська?

– Шестеро жителів району до запровадження карантинних обмежень пройшли майже весь шлях призовника – від вручення повістки до проходження контрольного медогляду. Через коронавірус їхнє відправлення на військову службу відклали. І от 16 червня ми плануємо відвезти цих хлопців до військових частин. Перед цим кожен із них пройде обстеження на коронавірус. Якщо у когось результат тестів покаже позитивний результат, то такий призовник не потрапить до війська.

– Скільки призовників отримали відстрочку?

– 25 травня відбулося засідання призовної комісії, на якій ми вирішили надати відстрочку 43 хлопцям у зв’язку з сімейними обставинами та навчанням. Ще чотирьох осіб відправили на додаткове медичне обстеження. Плануємо протягом червня-липня щовівторка відправляти на військову службу по кілька призовників.

You cannot copy content of this page