Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня
icon clock15.07.2022
icon eye43
ЛЮДИ НОВИНИ

З автозаводу – у бухгалтерські будні: як диспетчерка ремонтної служби Наталія Черниш стала успішним фахівцем із нарахування заробітної плати для освітян Курненської громади

Щорічно 16 липня у нашій країні відзначається День бухгалтера, який підкреслює надзвичайно важливу роль зазначеної професії у сучасному суспільстві. Напередодні професійного свята хочемо розповісти про успішну фахівчиню із Пулин Наталію Черниш, яка нині працює у відділі освіти та гуманітарних питань Курненської сільської ради.

Цифри, дебети, кредити, звірки, звіти та інші бухгалтерські терміни міцно увійшли в життя пулинки Наталії Черниш. Вона нині працює бухгалтеркою із нарахування заробітної плати для освітян Курненської громади. Раніше жінка 30 років трудилася на автомобільному заводі. Про зміну професії та бухгалтерські будні Наталія Олександрівна повідала нашому журналісту.

– На бухгалтерській ниві – із 2016 року. До того часу 30 років працювала на автозаводі у Запоріжжі. Була інженером по нормуванню праці, а згодом тривалий термін – диспетчеркою ремонтної служби, – мовить пані Наталія. – Коли повернулася у рідне селище, то влаштувалася на роботу у бухгалтерський відділ у райдержадміністрації. Багато чого навчила моя начальниця та наставниця Лілія Валентинівна Власюк. Згодом почала працювати у відділі освіти селищної ради.

У 2021 році Наталія Олександрівна змінила місце роботи і стала фахівцем із нарахування заробітної плати для працівників освітніх закладів Курненської громади. Про свою працю розповідає скромно і стримано, зважує кожне слово. Проте залюбки говорить про колектив, з яким працює.

– У нас – усі дружні та життєрадісні, допомагаємо один одному, – каже Наталія Черниш. – Нинішні бухгалтерські будні мені більше подобаються, ніж робота на автозаводі, яка була монотонною та нецікавою. Порівнюю свою справу з професією слідчого, який шукає і знаходить. Іноді доводиться добряче попрацювати, аби знайти оту копійку, якої не вистачає, або зайва.

«Специфіка роботи завжди вимагає тримати руку на пульсі часу. Потрібно досконало знати закони і нормативи ведення бухгалтерського обліку, стежити за всіма змінами, які, на превеликий жаль, відбуваються чи не кожен день, – мовить далі пані Наталія. – Шукати роз’яснення доводиться в Інтернеті, галузевих профільних журналах і газетах. Нині не уявляю свого життя без бухгалтерії. Бажаю колегам, щоб праця приносила тільки задоволення, а кожен день життя наповнювався людськими радощами, щастям і любов’ю!».

You cannot copy content of this page