Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 17 травня
icon clock07.02.2022
icon eye40
НОВИНИ

За 10 днів електронну петицію на підтримку газет і листонош підписали майже 230 людей

У січні до редакції «Вістей» почали звертатися стурбовані передплатники. Їх попередили, що невдовзі сільські поштові відділення будуть закриватися, листонош – скоротять, а пенсії і соцвиплати будуть доставляти пересувні відділення. Працівники пошти почали обурюватися у соцмережах. Отримуючи мізерні зарплати (за 0,5 або 0,25 ставки), ці люди доставляли періодику без велосипедів у будь-яку погоду, а тепер і зовсім залишаться без роботи.

Колектив «Вістей» не може бути осторонь від проблем, які несе запровадження пересувних відділень Укрпошти, що невдовзі діятимуть у нашій області, а далі – і по всій Україні.

Директор ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» Денис Войтенко рішуче бореться за збереження поштових відділень у селах і друкованих місцевих видань, тому 28 січня на офіційному сайті зареєстрував петицію щодо захисту друкованого слова в Україні. Наводимо вам повний текст цієї петиції:

З метою збереження мережі друкованих засобів масової інформації (газети, журнали тощо) є недопустимим закриття відділень Укрпошти у сільській місцевості та створення пересувних мобільних поштових відділень. Така «реформа» Укрпошти вбиває незалежне друковане слово!

Пане Президенте! Посприяйте та станьте на захист друкованих ЗМІ в Україні. Негайно зупиніть закриття відділень Укрпошти у сільській місцевості, де кількість населення менше 1000 осіб. Створення пересувних мобільних відділень – це масові звільнення листонош, пряма та реальна загроза існування маленьких районних газет, які через різке падіння тиражів змушені будуть ліквідуватися та припинити свою діяльність.

Збір підписів триватиме 90 днів. За цей час потрібно зібрати 25000 голосів, аби на це звернення відреагував Президент. Щоб проголосувати, зайдіть на сайт https://petition.president.gov.ua оберіть петицію № 22/133710 і підпишіть її, авторизувавшись через Приват24 або в інший зручний для вас спосіб.

Також посилання на цю петицію розміщене на офіційній Фейсбук-сторінці «Газета «Вісті» – Пулини/Червоноармійськ».

Ми закликаємо усіх наших друзів, передплатників, колег, а також тих, кому не байдужа доля сільського населення, підписати петицію. Якщо ви не маєте змоги отримати електронний підпис самостійно, попросіть своїх рідних та друзів долучитися до ініціативи «Вістей». Давайте хоча б спробуємо поборотися за наші права. Врятуймо газету разом!

За перших 10 днів із моменту оприлюднення електронної петиції зібрано 229 підписів. Долучайтесь і Ви!

You cannot copy content of this page