Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock22.12.2020
icon eye31
НОВИНИ

За два місяці зникло майже три гектари лісу: неподалік Видумки незаконно вирізали близько 1000 дерев!

Два тижні тому до поліції звернулася очільниця Бабичівського старостинського округу Валентина Бовсунівська. Вона повідомила про незаконну вирубку лісу неподалік села Видумка. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а екологічна інспекція підрахувала завдані збитки – понад шість мільйонів гривень! Подробиці резонансної справи дізнавався наш журналіст.

– Не можу досі повірити, що люди здатні на такий злочин! – обурено мовить Валентина Бовсунівська, показуючи кореспонденту що лишилося від лісу. – Погляньте, одні лише пеньки зосталися від кремезних дубів. Поруч із лісовими насадженнями знаходиться поле, яке обробляє мій син. Востаннє він тут був на початку жовтня і нічого дивного не помітив. Через два місяці приїхав знову щоб дискувати земельну ділянку  та побачив багато слідів від вантажної техніки, а від лісу лишилися тільки кущі.

Пані Валентина зазначає, що злодії усе добре прорахували. Адже ділянка, на якій вирізали дерева, не є на балансі лісгоспу, а самі землі перебувають на стадії інвентаризації.

– Щоб вирізати стільки дерев, то слід мати професійну техніку. Прості люди тут «не господарювали», – вважає Валентина Миколаївна та показує ще одну ділянку лісу, де масово вирізали майже усі берези. – Усього зрізали близько 1000 дерев. Ви не уявляєте як мені болить душа за цей ліс! Найгірше те, що деякі місцеві жителі бачили машини з дровами, але ніхто ні мені, ні правоохоронцям нічого не повідомив. Чому? Може, боялися, не знаю. Але коли я побачила це жахіття, то одразу подзвонила до поліції. Сподіваюся, що ми скоро дізнаємося хто знищив наш ліс.

Тим часом екологи, які приїздили на місце надзвичайної події, підрахували завдані збитки – 6,3 мільйона гривень!

Начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк розповів, що ліс вирізали на площі до трьох гектарів.

– Вирізали дерева таких порід як дуб, береза, вільха та осика, – мовить Віктор Лисюк. – Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 246, яка передбачає штраф за порушення на суму від 17 до 25,5 тисячі гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі тривають слідчі дії. Провели обшуки у кількох місцях, знайдену деревину вилучили та відправили на експертизу.

You cannot copy content of this page