Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock05.11.2021
icon eye41
НОВИНИ

Допомагають землякам долати життєві негаразди

7 листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято тих, хто постійно піклується про людей похилого віку, ветеранів, людей з інвалідністю, пенсіонерів, дітей-сиріт та інші категорії. Коли земляки опиняються у скрутних життєвих обставинах, їх підтримують саме соціальні служби.

Про соціальний захист населення нашого краю дбають декілька структур. Цього разу ми хочемо розповісти про колектив Центру надання соціальних послуг Пулинської селищної ради. Ця комунальна установа функціонує на території громади з 2017 року. Її очолює Наталія Вацьківська.

Олена Волощук, Наталія Вацьківська, Аліна Грибан

Працівники Центру забезпечують безоплатне соціальне обслуговування громадян похилого віку, людей з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), котрі не здатні до самообслуговування і не мають рідних, що забезпечать їм належний догляд. Платні соціальні послуги комунальна установа надає за умови, якщо зазначені громадяни мають рідних, котрі повинні забезпечити їм догляд і допомогу.

Нині на обліку у КУ «ЦНСП» перебуває 75 осіб – це одинокі непрацездатні громадяни, пенсіонери та люди з інвалідністю. Ними опікується директорка комунальної установи Наталія Вацьківська, їх обслуговуванням займаються 11 соціальних робітників, які не байдужі до людських проблем, відкриті у спілкуванні, ідуть назустріч усім, хто потребує їхньої допомоги.

Соціальні робітники дбають, щоб їхні земляки не були обділені увагою та мали усе необхідне. Своїх підопічних вони відвідують двічі на тиждень, доставляють їм продукти та ліки, прибирають в оселях, перуть одяг, слідкують, щоб були дрова для опалювального сезону, допомагають обробляти невеликі присадибні ділянки.

Соцробітники займаються оформленням документів на отримання субсидій та інших видів соціальних допомог, здійснюють необхідні комунальні платежі. А ще несуть важливу місію – спілкуються зі своїми підопічними, читають їм свіжу пресу, розповідають, що нового сталося у селі, підбадьорюють та діляться душевним теплом.

Також на обліку в КУ «ЦНСП» знаходяться 29 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, у яких виховується 66 дітей. Під соціальним супроводом фахівців Центру перебуває 22 сім’ї (57 дітей). Здійснюється соціальне супроводження 6 ДБСТ (29 дітей) та 11 прийомних сімей (25 дітей). За надання соціальних послуг цим сім’ям відповідають фахівчині із соціальної роботи Аліна Грибан та Олена Волощук.

Напередодні професійного свята очільниця Центру надання соціальних послуг Наталія Вацьківська звернулася з привітальним словом до усіх, хто працює у сфері соціального захисту:

– Дорогі колеги, працівники соціальної сфери! Сердечно вітаю вас зі святом. Бажаю Вам міцного здоров’я, оптимізму, добробуту, злагоди, витримки, миру та любові, здійснення заповітних мрій, взаєморозуміння та шани, задоволення від праці, успіхів і теплої атмосфери у Ваших домівках та колективі. Нехай Ваші серця будуть гарячими від любові та добра, милосердя і співчуття. Хай добро, зроблене Вами, повернеться до Вас сторицею!

You cannot copy content of this page