Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock15.05.2022
icon eye44
НОВИНИ

Допит журналіста і прихована правда «захисника довкілля»: з’явилися нові подробиці резонансної справи щодо знищення березової лісосмуги неподалік Пулин

Кілька місяців тому до журналістів ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» звернувся пулинець і розповів про незаконну вирубку лісосмуги у напрямку села В’язовець.

– Неподалік Пулин знаходиться лісосмуга, в якій ростуть гарні кремезні берези, – говорить чоловік. – Тут люблять відпочивати місцеві жителі влітку, а щовесни займаються заготівлею екологічно-чистого натурального березового соку. Наразі це місце опинилося під загрозою знищення, адже кілька тижнів поспіль туди увечері їздить чоловік на гужовому транспорті, зпилює дерева та продає людям. Станом на 22 січня було зрізано понад 30 беріз. Цю людину слід зупинити, інакше до найближчої весни зникне улюблене місце відпочинку пулинців.

Наш журналіст Денис Войтенко зателефонував до поліції та переповів ситуацію. Згодом патруль правоохоронців вирушив на місце події, зокрема спілкувався з чоловіком, який вирубував лісосмугу.

Після 22 січня пулинець, який поскаржився на незаконні дії жителя селища, не помічав, щоб кривдник природи їздив по дрова до лісосмуги.

3 лютого на прохання редакції «Вісті» у Пулини приїхав представник державної екологічної інспекції Поліського округу Віктор Радушинський. Він оглянув місце злочину проти природи та зафіксував факт незаконної порубки дерев різних діаметрів у кількості 31 береза.

4 лютого працівники екологічної інспекції провели розрахунок розміру школи заподіяної довкіллю, який складає 305 тисяч 670 гривень 41 коп.

14 травня до журналіста та директора ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» Дениса Войтенка звернулися поліцейські та провели допит як заявника у справі вирізання березової лісосмуги у рамках відкритого кримінального провадження.

Напередодні працівникам редакції жителі Пулин розповіли, що чоловік, який начебто серйозно стурбований вирубкою березової лісосмуги, сам не так давно на тому ж місці зрізав кілька дерев.

– Цей чоловік позаздрив, що хтось, а не він, почав пиляти ті берези, – кажуть люди. – «Захисник довкілля» від вас, журналістів, приховав свій інтерес у цій справі, тому і поскаржився та доніс на іншого пулинця.

 

 

You cannot copy content of this page