Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock01.10.2021
icon eye32
НОВИНИ

Директорка Кошелівської ЗОШ Валентина Буряченко любить дітей та рідну школу

Бути вчителем – нелегка і відповідальна робота. А ще важче очолювати педагогічний та учнівський колективи. Вже сьомий рік Валентина Буряченко – директорка Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст. і за цей час в освітньому закладі відбулося чимало гарних змін. Напередодні Дня працівників освіти ми дізнавалися, як керівниця все встигає і з чиєю допомогою втілює різноманітні творчі задуми.

Коли заходимо у фойє Кошелівського осередку освіти, увагу привертають затишні тематичні куточки, дбайливо доглянуті зелені насадження, гарні стенди, зона для дозвілля. Валентина Буряченко провела невеличку екскурсію та розповіла, що нового було зроблено для 107 учнів школи:

– У підготовці закладу до навчального року активну участь узяв увесь колектив. У великих просторих коридорах ми зробили «Дерево успіху», на якому розміщуємо фото переможців обласних і всеукраїнських конкурсів. Оформили мотиваційну стіну «Наша школа», доповнили куточок державної символіки. Ми дружно та творчо працюємо, організовуючи для наших учнів новий освітній простір. Шкільна психологиня Олена Куліковська облаштувала затишну кімнату для спілкування з дітьми.

Від Валентини Василівни ми дізналися, що вчителі початкових класів креативно впроваджують ідеї Нової української школи. Для учнів вони створили стенд «Шкільне життя» у вигляді дерева, а також мотиваційний куточок «Все у твоїх руках». Коридори та класи прикрашають цікаві колажі, плакати та стенди.

До усіх нагальних справ, що кожного дня вирішує директорка, додався також ремонт спортивної зали. Щоб здешевити та прискорити ремонтні роботи, працівники школи самостійно виконали демонтаж підлоги та дверей. Найактивнішим у цьому процесі був учитель фізкультури Сергій Гомонюк. «Добре працювати, коли є підтримка колективу, батьків та керівництва громади. Селищний голова Олександр Гаврилюк та начальниця відділу освіти Наталія Опанащук знають про наші проблеми та завжди допомагають. У цьому році були виділені кошти на ремонт спортивної зали, котрий на стадії завершення. На черзі – капремонт харчоблоку школи», – розповіла Валентина Буряченко.

Скільки б сил та часу не забирали ремонтні роботи, колектив школи на чолі з Валентиною Буряченко не сидить склавши руки, а самостійно береться до справи. У минулому році за підтримки відділу освіти працівники школи власними силами зробили капітальний ремонт актової зали. Вони демонтували гіпсову наліпку зі стін та стелі, вирівняли поверхні, поклеїли сучасні шпалери. Вікна були замінені на пластикові, зроблена підлога та сцена. Керівництво допомогло з коштами на нові стільці: «Маючи гарну та сучасну актову залу, щось подібне плануємо зробити у фойє школи. Хочеться, щоб наш заклад був стильним та ще кращим», – поділилася директорка.

Цьогоріч на ювілейний День Незалежності Валентині Буряченко вручили подяку та годинник від обласного керівництва. Лише з гарного боку характеризують директорку Кошелівської ЗОШ у відділі освіти Пулинської селищної ради: «Валентина Василівна прекрасна освітянка. Вона завжди відповідальна, вміло очолює колектив, а заклад має гарні показники», – говорить про директорку Наталія Опанащук. Сама ж Валентина Буряченко скромно зазначила, що дуже любить дітей, рідну школу та свою роботу.

You cannot copy content of this page