Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock18.08.2021
icon eye52
ЛЮДИ НОВИНИ

Десантник Сергій Голець вдруге служить за військовим контрактом

У селі Видумка мешкає 28-річний Сергій Голець. Нині він служить у 13-му батальйоні 95-ї окремої десантно-штурмової бригади за контрактом, який вдруге підписав у травні 2021 року. Про обов’язок захищати територіальну цілісність країни чоловік розповів нашому журналісту.

– Вважаю, що у нинішній складній ситуації на Сході країни захищати землю від ворога має кожен чоловік, – каже Сергій Голець. – У листопаді 2016 року вперше пішов служити за контрактом на три роки. Двічі був у зоні проведення операції Об’єднаних сил – на Луганщині (Світлодарська дуга у районі Попасної). Служив у танковому батальйоні старшим водієм-механіком. Не з пліток знаю наскільки важко бути на передових позиціях.

Після завершення контракту Сергій не зміг довго лишатися осторонь того, що відбувається на Донбасі. Тому знову вирішив повернутися до військової служби.

– 5 травня 2021 року підписав новий контракт. Моє рішення підтримала дружина Марія, з якою виховуємо двоє синів – 7-річного Михайла і 3-річного Максима, – говорить Сергій.Військова служба за контрактом – це почесний обов’язок справжніх патріотів!»

Начальник 6-го відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгеній Молочківський розповідає, що держава контрактникам гарантує стабільне грошове забезпечення, в зоні ООС виплачується грошова винагорода 6500 грн, на лінії зіткнення – 17000 грн та додатково від 5000 грн за відсутності порушень військової дисципліни.

– Після укладення першого контракту виплачується одноразова грошова винагорода. Також надається щорічна матеріальна допомога на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань, безоплатне забезпечення речовим майном, безоплатна медична допомога військовослужбовцям у військових медичних закладах тощо, можливість безоплатного отримання вищої освіти без відриву від військової служби, – мовить Євгеній Молочківський. – З питань умов проходження військової служби за контрактом та оформлення документів звертайтеся до 6-го відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: смт Пулини, вул. Шевченка, 130.

You cannot copy content of this page